Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 18 apr, 2012

De gillar inte att spela mot oss

Chelsea är ett av lagen som Barcelona har haft svårast med under de senaste åren. 

– Vi har visat gång på gång att vi är ett lag som kan ge Barcelona en hel del problem. De gillar inte att spela mot oss. De har svårt för vårt spelsätt, säger Di Matteo.

Frank Lampard tror att en seger för Chelsea står och väger med att de får behålla 11 man på planen. På de tre segrarna som Barcelona har tagit mot Chelsea sedan år 2000 har Chelsea fått en man utvisad, Lampard spelade i två av de matcherna.

– Att spela med en man mindre mot Barcelona är otroligt tufft. Disciplin är otroligt viktigt i en sådan här match, säger han.

Sedan Roberto Di Matteo tillträdde som manager för Chelsea för sex veckor sedan har laget höjt sig rejält, men kvällens motstånd kommer fortfarande bli en riktigt tuff match. Di Matteo är medveten om att Chelsea måste prestera på topp för att ha någon chans.

– Att möta världens bästa fotbollslag är den största utmaningen för vilken tränare som helst, men också för vilken spelare som helst. Vi har ett fantastiskt lag med riktigt bra spelare, så vi ska försöka få ut det mesta i vårt spel. Under de senaste sex veckorna har vi imponerat och varje vinst har gett spelarna hopp och självförtroende, säger han.

– Men vi måste spela perfekt i båda matcherna för att ta oss till final.

Det är avspark på Stamford Bridge klockan 20.45 i kväll, matchen sänds på TV3 och Viasat Sport.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1752 Artiklar