Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 18 okt, 2017

CSKA Moskva – FC Basel: Inför matchen, förväntade startelvor och odds

En av de tre Champions League-matcherna ikväll där en svensk väntas starta är CSKA Moskva – Basel. Vi ger er det viktigaste inför matchen.

CSKA Moskva har haft en ojämn säsongsöppning, och ligger på tredjeplats i Ryska Ligan. Upp till tabellettan Zenit har man 4 poäng. I Champions League inledde laget med att imponerande bortaslå Benfica med 2-1, följt av en svag match hemma mot Manchester United – förlust 1-4.

Basel vann schweiziska Super League i överlägsen form förra året, hela 17 poäng före tvåan Young Boys. Denna säsong är det i dagsläget istället Young Boys som leder, men Basel tror sig nog hinna återta förstaplatsen innan säsongen är över. I Champions League har Basel gjort som CSKA Moskva – förlorat mot United och vunnit mot Benfica (med hela 5-0!).

CSKA Moskva och Basel har aldrig tidigare spelat emot varandra.

Förväntad startelva, CSKA Moskva

Akinfeev
Ignashevich – Nababkin – Berezutski
Fernandes – Milanov – Wernbloom – Natkho – Schennikov
Vitinho – Samuel

Aleksandr Makarov och Alan Dzagoev missar kvällens match på grund av skada.
Aleksandr Golovin och Konstantin Kuchaev är även de tveksamma till spel.
Pontus Wernbloom har haft mindre skadeproblem på sista tiden, och satt på bänken i helgen. Ikväll förväntas han vara tillbaka i startelvan.

Förväntad startelva, Basel

Vaclik
Suchy – Akanji – Xhaka
Lang – Dié – Zuffi – Petretta
Steffen – Elyounossi – Oberlin

Ricky van Wolfsvinkel åkte på en allvarlig fotskada i 5-0-vinsten mot Benfica, och missar matchen.
Germano Vailati missar även han kvällens match.
Éder Balanta har en muskelskada, och är tveksam till spel.

CSKA Moskva, senaste 5 matcher: Dinamo Moskva, B, 0-0. Manchester United, H, 1-4. FC Ufa, H, 0-0. FC Ufa, H, 1-0. Krasnodar, B, 1-0.

FC Basel, senaste 5 matcher: St. Gallen, B, 1-2. FC Zürich, H, 1-0. Benfica, H, 5-0. Grasshopper, B, 0-0. Lugano, B, 4-0.

Tabellen

Speltips och odds

CSKA Moskva och Basel står på tre poäng var efter två matcher, och om Manchester United gör sitt och besegrar Benfica, är det här en chans att ta ett grepp om andraplatsen i gruppen. Basel må ha presterat bättre än Moskva i de tidigare gruppmatcherna – de har trots allt redan 4 mål bättre i målskillnad – men de är allt annat än ett starkt bortalag. Faktum är att de inte vunnit på bortaplan i Champions League på över fyra år, trots att de deltagit i samtliga upplagor av mästerskapet sedan dess. Det kommer att bli en jämn tillställning, men vill CSKA komma två i gruppen så är det här en match de måste vinna. Vi tror även att de gör så, och tippar 1-0 till CSKA Moskva.
Odds på 1: 2.20, Unibet
Odds på 1-0: 7.50, Unibet

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar