Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 30 aug, 2011

Bayern-Villarreal från en ölbar i Berlin

Grupperna för Champions League 2011 är lottade och klara. Som vanligt är det några stormatcher att vänta, tillika getingbon och någon som i praktiken redan är klar. 

Manchester United fick en lätt grupp som de absolut inte ska tappa många poäng i och därav få möjlighet att vila många spelare. Stormöte a la Milan-Barcelona och getingboet med FC Bayern, Manchester City, Villareal och Napoli finns dit lottat. Det är inte långt kvar tills första omgången!

Som sagt är Bayern Münchens grupp väldigt tuff och med storsatsande och just nu formstarka Man City blir inte uppgiften lätt för tyskarna. Napoli och Villareal ser jag slå underifrån, något som kan visa sig vara en exemplarisk position när Bayern och City kanske får en motvind!?

Bayern startar den 14 september mot Villareal på bortaplan och redan då kan ett stort språng tas om tre pinnar plockas hem till Allianz. 

Dortmund däremot har ett ypperligt läge då man möter Arsenal, Olympiakos och Marseille. Inga dåliga lag men Dortmunds balans i laget gör att de blir ett stort hot mot alla de andra, både hemma och borta. Arsenal i en djup kris kan betyda mycket för ett ungt och hungrigt Dortmund som både kan slå dem hemma och borta. Leverkusen däremot får nog se sig omsprunget utav starka Chelsea. Londonklubben kommer inte släppa iväg poäng bara sådär och Valencia blir utmanare till Leverkusen om andra platsen. Genk får se sig nöjda med att få en ekonomisk fullträff och äran att spela i Europas finrum.

Själv studerar jag Villareal – FC Bayern den 14:e i någon utav ölhallarna i Berlin. Där jag på lördagen ska besöka Olympiastadion och se nykomling mötet mellan Hertha BSC och FC Augsburg. Livet är bra härligt när fotbollen florerar i det!

Björn jonsson

Följ min blogg här >>

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar