Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 11 feb, 2013

Alla är otroligt spända

Celtic var ett av gruppspelets vassaste hemmalag och besegrade såväl HJK Helsingfors och Helsingborg i kvalet som Spartak Moskva, Benfica och självaste Barcelona i gruppen. 

Imorgon väntar Juventus på hemmaplan i den första åttondelsfinalen och manager Neil Lennon hoppas återigen på att hemmapubliken kan hjälpa dem till seger. 

– Alla är otroligt spända, speciellt supportrarna som har väntat på det här i fem år. Publiken sporrar våra spelare och gör det väldigt svårt för motståndarna. Parkhead är ett ointagligt fort och jag hoppas på det igen, säger Lennon.

Lennon spelade själv i det Celtic som besegrade Juventus i Glasgow med 4-3 2001. 

– Lippis lag hade mer klass med Trezeguet, Del Piero, Nedved och Davids. Det här laget är mer hårdjobbande tycker jag, utan att vara respektlös. I den sista tredjedelen är de kliniska och de är antagligen bättre defensivt än Barcelona. De är starka, organiserade och väldigt svåra att bryta ner. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar