Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 16 apr, 2013

Dortmund är ett mycket bra lag

Det börjar dra ihop sig i Champions League och det kommer att bli en kamp mellan Tyskland och Spanien den här gången. I ena semifinalen möter fjolårsfinalisten Bayern München Barcelona medan Real Madrid ska försöka ta revansch på Borussia Dortmund i den andra semifinalen.

– Vi vet att vi hemskt gärna vill gå till den där finalen men vi vet också att Borussia är ett väldigt bra lag, säger brassen Marcelo till AFP med en vecka kvar till det första mötet .

– Vi kryssade mot dem på Santiago Bernabéu i gruppspelet och vi vet att det kommer att bli väldigt svårt. De tycker också om att anfalla mycket och de anfaller ungefär som vi gör. 

En av spelarna som fruktas allra mest i Dortmund är polacken Robert Lewandowski. 

– Lewandowski är en svår spelare att försvara sig emot. Hela laget är mycket starkt och vi kan inte fokusera på en spelare. Vi får se vad som händer, vi vill gärna nå finalen. 

– Laget är otroligt sammansvetsat i omklädningsrummet och det märks på planen. 

 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar