Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 11 apr, 2013

Bayern är ett fantastiskt lag

Bayern München har seglat upp som en av de stora favoriterna till att ta hem hela Champions League. Efter 2-0 mot Juventus i Turin igår – 4-0 totalt – är hyllningskörerna många. 

Andrea Barzagli var en av Juve-spelarna som verkligen försökte att vända på steken mot Bayern igår, men som fick se tyskarna avancera till semifinal.

– Vi försökte verkligen. Vi kanske hade kunnat göra lite mer i den första matchen, vi spelade inte på topp i München. Men idag försökte vi verkligen att anfalla dem men Bayern har verkligen visat att de är ett fantastiskt lag. Vi kan bara gratulera dem, förklarade försvararen efter matchen. 

Veteranen Gianluigi Buffon håller med. 

– Det är den här nivån vi håller och det räcker uppenbarligen inte mot ett lag som Bayern – så enkelt är det. De var bättre än oss fysiskt, tekniskt och mentalt. Jag tror att det framförallt handlar om rutin. Bayern har nått två finaler på tre år. Deras lag har spelat tillsammans länge och det är ett viktigt övertag för dem.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar