Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 25 maj, 2017

SM-final handboll: Speltips och live stream

Det är final för både herrarna och damerna på lördagen den 27 maj. Finalerna spelas i Malmö på Malmö Arena och förhoppningsvis blir det nära fullsatt. Det finns fortfarande en del biljetter kvar så är du sugen på att se de fyra bästa lagen i Sverige göra upp om SM-titeln på plats är det inte försent. Att streama sport live är idag väldigt enkelt och hur du streamar SM-finalen i handboll hjälper vi dig med längre ned i artikeln.

bet365 sport live stream

Herrarnas final är mellan IFK Kristianstad – Alingsås HK och börjar klockan 15.30. Vill du följa SM-finalen via live stream är det Cmore som äger rättigheterna och sänder matchen. Finalen sänds även på TV4. Damernas final spelas mellan IK Sävehof – Höörs HK och börjar 12.45. Den går att se på live stream via SVTplay och även på tv-kanalen SVT1.

IFK Kristianstad live stream

Följ SM-finalerna via live stream

Damernas final mellan Sävehof – Höörs går att se via live stream . Perfekt för dig som inte har tillgång till TV och vill se SM-finalen på datorn eller i mobilen. SVTplay är det som sänder live streamen och som vanligt när SVT är inblandade är det förstklassig kvalité.

Kristianstad – Alingsås live stream är inte utan där är det Cmore som sänder. Då krävs det att du har ett abonnemang där en avgift dras varje månad. Men för den avgiften får du tillgång till massor av sport. Allsvenskan i fotboll, SHL, PGA-touren och mängder av filmer och serier.

Fördelen med att live streama handboll i Sverige via Cmore är att man slipper reklampauser, kan kolla vart man vill och att kvaliteten alltid är klockren.

IFK Kristianstad odds på SM-final

Odds och speltips på SM-finalerna

Att oddsa på SM-finalen i handboll är något som höjer stämingen lite extra. Det finns mängder av odds att spela på och vi på sportal har letat fram de vi tycker är spelvärda. Dessutom berättar vi alltid varför vi spelar som vi gör.

Herrarnas final

IFK Kristianstad spelar sin tredje SM-final i rad och det är inte särskilt anmärkningsvärt att de är favoriter inför finalen på lördag. De har vunnit SM-guld de två senaste åren och det ser ut att bli tredje raka guldet i år. Kristianstad slutade på en förstaplats i Handbollsligan där laget bara förlorade sex av 32 matcher.

Alingsås slutade på en femteplats och hade en lite tuffare säsong. Men väl i slutspelet visade Alingsås vilket otroligt skickligt handbollslag de är och slog ut både Malmö och Sävehof med 3-1 i matcher.

Inför matchen är det många som håller fjolårets mästare som favoriter vilket även spelbolagen gör. Alingsås har oddset 3.30 på att vinna medans Kristianstad har 1.28. Oddsen talar sitt tydliga språk och i slutspelet har Kristianstad visat en högre nivå än vad Alingsås visat upp. Även under grundserien, där Alingsås stundtals hade en hel del problem.

  • Vårt tips: Vinst Kristianstad
  • Odds: 1.28
  • Spelbolag: bet365

Jerry Tollbring har varit otroligt het under slutspelsserien och han kommer göra allt för att vinna ett tredje SM-guld innan flytten till tyska Bundesliga. Tollbring kom med i VMs all star-lag under VM 2017 vilket bara det visar vilken otrolig talang killen är. Förhoppningsvis visar han sin bästa sida och bär sitt Kristianstad till guld.

Sävehof SM-final odds

Damernas final

Sävehof är storfavoriter att ta hem SM-guldet. De dominerade grundserien där laget bara förlorade två matcher. Höör hade det lite tuffare och slutade på en fjärdeplats efter många väldigt bra prestationer men även några riktigt dåliga matcher. Oddsen inför matchen talar ett ännu tydligare språk än i herrarnas final. Sävehof har oddset 1.09 mot Höör som har 6.75.

Att spela på att Sävehof vinner till ett odds på 1.09 känns inte riktigt spelvärt. Men som tur är finns det massvis av andra odds som är väldigt attraktiva. Vi tror på en målrik match, framförallt för Sävehof som visat upp ett riktigt bra anfallsspel under slutspelet. Att de gör över 30 mål är alltså relativt rimligt.

Oddset på att något lag gör 30 mål är 2.50 vilket känns bra mycket mer spelvärt än 1.09 på att Sävehof vinner. Ska Höör ha en chans att vinna måste de förmodligen göra 30 mål och Sävehof har nått över 30 flera gånger i slutspelet.

  • Vårt spel: Något lag gör över 30 mål
  • Odds: 2.50
  • Spelbolag: bet365

Höör SM-final odds och live stream

Kan vara sista gången vi har en finaldag i svensk handboll

Klubbarna är överens om att de hellre har en slutspelsserie som avgör vilket av de två finallagen som lyfter SM-pokalen. Det hade genererat mer pengar till klubbarna och det gör även att en vinst mer rättvis. Allt kan hända i en match men om lagen möts upp till fem gånger kommer det skickligaste laget att vinna.

Vi på sportal är givetvis positiva till idén om att slopa den klassiska finaldagen och köra bäst av fem matcher i finalen. Det blir mer matcher mellan de två bästa lagen i Sverige och mer handboll för oss supportrar. Förhoppningsvis är detta något Svenska Handbollsförbundet tar sig tid att överlägga efter säsongen.

Det som talar mot ett nytt upplägg av finalen är att alla lag inte är riktigt mogna för det. En del av lagen i ligan har inte förutsättningar i form av arena att täcka en finalserie. Men experter tror att inom 2-3 år kommer vi att se en förändring, då har de flesta lagen arenor som klarar att hålla en finalserie.

Damerna hamnar lite i skymundan i dagens upplägg. Eftersom de spelar före herrarna blir de mer som en uppvisningsmatch och uppvärming inför herrarna. Vilket givetvis är tråkigt då de spelar om exakt samma titel. Att intresset är större för herrarnas handboll är kanske inte så märligt. Men ett upplägg som bäst av fem hade gynnat damhandbollen väldigt mycket, till och med dubblat intäkterna.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar