Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 20 jun, 2017

Floyd Mayweather – Conor McGregor: Inför fighten & bäst odds

Matchen som det har ryktats om i ett år är snart här. Den 28 augusti ställs de två fightingprofilerna mot varandra i en match som kommer följas av miljoner tittare. Hypen är enorm även om Mayweather ses som klar favorit hos fightingexperterna. Vi får hoppas på att vi får se en spännande fight trots den massiva fördelen.

Det kommer gå att följa matchen via live stream, hur det går till kan du läsa längre ner i vår blogpost.

Boxningslegendaren Floyd Mayweather mot MMA-profilen McGregor

Conor McGregor är en av tidernas främsta MMA fighter. Han är den enda som lyckats med bedriften att inneha två mästarbälten vid samma tidpunkt. Viktklasserna han var mästare i var fjädervikt och lättvikt.

Fördelen ligger givetvis hos Floyd Mayweather eftersom det kommer vara en renodlad boxningsmatch herrarna emellan. Trots att Mayweather är betydligt äldre än vad McGregor är råder det inga tvivel om vem som är favorit inför matchen i augusti.

En del boxarikoner har varit väldigt kritiska till fighten från första början med tanke på att MMA och boxning är två helt olika sporter. Och att fördelen blir alldeles för stor åt Mayweathers favör.

Floyd Mayweather fighting

Odds på fighten

Även om det är långt kvar tills fighten går det redan nu att oddsa. Oddset på att Floyd Mayweather vinner är på 1.18 medans den nedelagstippade McGregor ligger på 6.4. Oddsen talar sitt tydliga språk, det verkar inte vara speciellt många som tror att McGregor har vad som krävs för att ta sig an legendaren i hans egen scén.

Vi har valt att lägga ett spel på att Mayweather vinner på KO, TKO eller DQ till ett odds på 1.74. Det var det oddes som kändes mest spelvärt på fighten.

Conor McGregors chans att vinna är liten

Det är inte mycket som talar för McGregor tyvärr. Även om han är en av de främsta MMA-utövarna i världen och kanske det största namnet inom sporten. Mayweather är obesegrad i boxningsringen och har i karriären ett facit på 49 vinster och 0 förluster.

Mayweather är 40 år gammal och det är väl egentligen det enda som talar för att McGregor ska ha en chans i fighten. Även om Mayweather har erkänt att McGregor är en tuff motståndare är han givetvis självsäker precis som alla boxare är innan en match.

Floyd Mayweather firar seger

Hur följer man matchen?

Det finns några olika tillvägagångssätt för att följa Floyd Mayweather – Conor McGregor via live stream. Hur du ser de två ikonerna göra upp via live stream är enkelt och det går snabbt att komma igång. Matchens sänds via PPV och de som äger rättigheterna för matchen i Sverige är viaplay. Det är precis som att kolla på MMA via live stream.

Det ryktas om att det kommer kosta runt 100 dollar för de amerikanska tittarna att se matchen och förmodligen kommer det att kosta en summa i Sverige också. Förmodligen inte lika hög förhoppningsvis. Matchen kommer att gå i Las Vegas den 26 augusti i T-Mobile Arena.

Eftersom det är viaplay som äger rättigheterna är det också det enda lagliga sättet att live streama Floyd Mayweather – Conor McGregor på. Det finns inga lagliga sätt att se fighten via live stream. Hur mycket det kommer att kosta är inte klart ännu men vi på sportal kommer att hålla dig uppdaterad.

Conor McGregor MMA fighting

Vad vi tror om fighten mellan Mayweather – McGregor

Vi tror att erfarenheten som Mayweather har i boxningsringen kommer att speglas väldigt väl i matchen mot McGregor. Det är som sagt två helt olika sporter och det är något som verkligen kommer att synas.

Det som är intressant är att se hur många ronder McGregor klarar att stå emot innan orken kommer tryta. Båda är två otroligt starka och vältränade atleter som absolut inte kommer ge sig i denna multimiljon-fighten. Mayweather kommer förmodligen vinna varje rond för att till slut gå för en knock.

Betting på boxning och stormatchen

När man bettar på MMA eller boxning är det precis som att betta på fotboll eller vilken annan sport som helst. Man kan spela på vem man tror vinner, eller hur många ronder man tror det blir i fighten och mycket mer.

Att följa matchen via live stream samtidigt som man har lagt ett spel är något som är oerhört spännande. Det blir helt plötsligt väldigt mycket mer betydelsefullt och känslan när ens odds sitter är underbar.

Matchen kommer helt klart bli något utöver det vanliga och det är bara att räkna dagarna fram tills den 26 augusti.