Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 2 jun, 2017

Hur man bettar på fotboll – Vi hjälper dig komma igång

Den mest populära sporten att betta på är fotboll, vilket inte är särskilt konstigt då det är världens populäraste sport. Det är dessutom en sport som är väldigt lättillgänglig när det kommer till live streaming. Att live streama fotboll är extra underhållande om man har spelat på matchen.

Alla dessa reklamer med bonusar hit och dit kan bli aningen förvirrande. En bonus är något som du ofta kan ta del av vid din första insättning. Tänk på att bonsen allt som oftast måste omsättas ett visst antal gånger innan den kan tas ut. Jämför därför bonusar på fotboll & sport innan du bestämmer dig för en.

Real Madrid Champions League betta på fotboll

Men hur bettar man egentligen på fotboll?

Det är enkelt och går att lära sig på några minuter. Det som krävs för att du ska kunna betta på fotboll är ett konto hos något av de alla spelbolagen. Vi rekommenderar bet365 eftersom de allt som oftast har väldigt bra odds, snabba uttag och enkel design på sin sajt.

När du har ett konto med ett saldo och vill spela, hitta då en match som du är intresserad av. Vi kan ta ett exempel från Champions League finalen 2017 med Juventus – Real Madrid. På bet365 kan man spela på vilka som vinner eller om man tror att matchen blir oavgjord. Det finns givetvis fler speltyper att spela på men vi börjar med de vanligaste.

En sak som också är bra för att få lite hjälp på traven är att läsa speltips. Tillexempel vårat speltips på Champions League finalen 2017.

Det mest populära att spela på är 1X2. 1 = hemmavinst, X = oavgjort, 2 = bortavinst. Så vill du spela på att Juventus vinner matchen ska du alltså spela på ettan. Det är allt som man egentligen behöver ha koll på för att enkelt komma igång.

Bundesliga live stream och odds

Live streama fotboll du oddsar på

Det finns live stream på nästan all fotboll som håller hög nivå. Du kan enkelt se den tyska ligan online exempelvis. Det är även enkelt att komma igång och live streama Allsvenskan. Dessutom kan det vara rolig att spel på live odds när man följer en match via live stream. Att spela på live odds är lite annorlunda, det innebär att du spelar på vad som sker senare i matchen under matchens gång.

Låt säga att du har spelat på att IFK Norrköping ska vinna mot Djurgården. Men efter 20 minuter har Djurgården gjort 1-0 och fortsätter att hålla en hög press. Istället för att spela på Djurgården i ett live odds och då spela mot dig själv kan du exempelvis spela på att det blir mer än 2.5 mål i matchen.

Hur man streamar fotboll i Sverige är alltså väldigt enkelt och som sagt lättillgängligt. Det tar inte många minuter att komma igång och sedan är det bara att luta sig tillbaka och njuta av matchen.

Vad händer när man vinner och hur mycket vinner man?

Om du spelat på att IFK ska vinna matchen till oddset 1.89. Din insats var 100 kronor, då blir vinsten 89 kronor och du kommer då ha 189 kronor på dit saldo. För att enkelt räkna ut vad den potentiella vinsten blir tar du insatsen gånger oddset.

Så fort matchen är färdigspelad kommer dina pengar att komma in på ditt saldo. Då kan du välja om du vill ta ut pengarna eller fortsätta att spela. Valet är helt upp till dig men kommer du upp i lite högre summor är det smart att ta ut en del för att undvika att spela bort allt.

Det här med oss hit och dit kan vara lite krångligt, dessutom så skiljer sig oftast oddsen lite från spelbolag till spelbolag. Därför kan det vara bra att jämföra sidor med de bästa oddsen online för att göra de eventuella vinsterna lite större.

Allsvenskan fotboll odds och live stream

Spela inte med hjärtat

Det kanske är så att du håller på det sämsta fotbollslaget i Allsvenskan. Inget fel med det, men att spela på ditt favoritlag när de spelar en tuff bortamatch kanske inte är det smartaste. Spela istället med hjärnan.

Eftersom det finns all möjlig statistik på internet kan man enkelt bilda sig en uppfattning om hur formen i de olika lagen ser ut. Det ger även en bra bild hur deras förutsättningar ser ut inför matchen man tänkt spela på. Det finns även fotbolls appar som är och på svenska man kan använda sig av.

Så även om man gärna ryggar sitt favoritlag med ett spel, försök att undvika det då det är svårt att se spelet från en opartiskt synvinkel.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar