Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 2 mar, 2020

Se UFC stream online – Streama MMA live

Streama UFC och MMA online

Sätt in pengar & börja streama sport live!

Streaming kräver finansierat spelkonto. Spela ansvarsfullt. Regler & villkor gäller. 18+

Vid stora UFC events så är det populärt att hitta streams online. Det är nog få i Sverige som idag inte känner till sporten MMA som är känd för att vara brutalare än många andra kampsporter. Att streama UFC & live är möjligt hos en av våra streamingsidor online.

Nedan kommer vi att ge dig mer tips om hur du kan se MMA från UFC via live streams. Vi kommer även att ge dig mer nyttig information för dig som är intresserad av sporten, och gärna följer Sveriges största fighter – Alex ”The Mauler” Gustafsson.

Självklart kommer vi på Sportal att uppdatera dig med nyheter inom UFC och MMA. Både när det kommer till odds och live streaming. Med andra ord är det perfekt för dig att hålla dig uppdaterad för att se UFC på TV eller online.

AKTUELLT EVENT: Streama The Mauler – Anthony Smith UFC fight live

UFC live streaming

Det är inte alla våra streamingsidor som visar matcher från MMA och UFC på nätet. Några har blockerat kampsporten för att den är brutal, samtidigt som andra inte har rättigheter att streama UFC online. Vi har däremot hittat en sida som kan hjälpa dig att följa matcher live.

Det går att se live streams direkt via ViaPlay. Det är en tjänst som låter dig att se massor av sport från många stora ligor. Bara för att nämna lite av utbudet som ingår med ett ViaPlay-konto så finns det fotboll från Champions League, Premier League och La Liga. Dessutom visar de även hockey från NHL som är populärt i Sverige.

Det är tyvärr inte att se UFC streams inne hos ViaPlay. Det kostar nämligen en månadsavgift för varje månad du vill ha tillgång till free sport stream på nätet. Många i Sverige tycker att det är värt att lägga pengar varje månad, samtidigt som andra hellre letar efter live streams online.

Streama ufc live se mma

MMA & UFC på TV

Om du inte vill använda dig av live streams på nätet så finns det andra knep för att se MMA live. Det är vanligt att det går att se UFC på TV när det anordnas stora events. Många i Sverige föredrar att se matcherna på TV istället för på en dator. Vilket vi har mycket förståelse för.

När du väljer att se MMA på TV så kommer du oftast ha en bättre och större skärm. Dessutom så kan du själv höja och sänka via din fjärrkontroll, vilket en del ser som en viktig aspekt.

Det händer ganska ofta att det hålls tävlingar inom UFC som sänds på TV. Det är ibland problematiskt att se dessa matcher live från Sverige. TV-tiderna kan ibland vara lagda ganska sent då flera events hålls i USA eller Sydamerika. Vilket innebär att många av dessa matcher kommer att sändas live på natten.

Det finns ingen bestämd TV-kanal som kommer visa alla UFC och MMA events. Därför är det alltid bra att besöka oss innan en stor gala ska hållas. Då kommer vi att uppdatera dig vart du kan se eventet på TV. Allt för att du inte ska missa några intressanta och hårda matcher från denna otalade sport.

Ett tips som du kan använda om du inte har rätt TV-kanaler, men ändå vill se UFC på TV är en HDMI-kabel. En HDMI-kabel låter dig kopiera din dators skärm på din TV. Det innebär med andra ord att du kan streama MMA på nätet, men ändå se den på din TV. Det är ett känt knep som många sportintresserade människor i Sverige använder sig av när de ska streama sport.

Gala & events

Till skillnad från många andra sporter så finns det inte något utrymme för att bara ha en match åt gången. Inom UFC så anordnas därför events och galor. Där samlar man flera stora matcher mellan världens bästa fighters.

Dessa events blir nästan fullsatta, och UFC och MMA är verkligen en sport som lockar många människor runt om i hela världen till de stora arenorna.

I Sverige så anordnas en stor MMA gala varje år i Stockholm. Plats för detta event brukar normalt sett vara i Globen, men det är inte omöjligt att det flyttar till andra arenor i Stockholm, eller i övriga Sverige.

Anledningen till varför det hålls en MMA gala i Sverige är naturligtvis p.g.a. framgångarna som Alex ”The Mauler” Gustafsson har åstadkommit. Det har därför blivit en naturlig våg med fans som vill stötta vår svenska MMA fighter.

Det snackas även om att andra städer i Sverige ska hålla i events inom MMA. Då har de snackats om att både Malmö och Göteborg inom kort kommer att planera sina storslagna galor.

När det hålls stora galor i Stockholm så kan vi därför förvänta oss mycket publik på läktaren. Det är långt ifrån det enda event inom MMA & UFC som blir välbesökt. Nedan har vi valt att lista flera ställen där stora galor runt om i världen hålls.

  • Las Vegas
  • Stockholm
  • Warszawa
  • New York
  • Peking
  • Moskva
  • Tokyo
  • Los Angeles
  • Mexico City
  • Rio de Janiero

Ranking bland UFC fighters

Det är självklart viktigt att vinna matcher i stora galor, men det mest primära inom UFC är rankingen. Det gäller därför att vinna så många matcher som möjligt för att kunna klättra på rankinglistan inom UFC. Som du kanske känner till så finns det en lång rad olika viktklasser som fighters tillhör.

Dessa viktklasser är till för att utse vilken figher som är bäst i världen inom sin storlek. Det finns nio olika viktklasser att tävla i för herrar, men endast tre för damer.

Vi i Sverige är bortskämda med att ha en fighter som just nu rankar topp-3 i sin viktklass. Alexander Gustafsson har unde en långt tid funnit med på topplistan över bästa UFC figher inom den lätta tungviktsklassen.

Det gäller nu för svensken att försvara sin ranking i listan för att fortsätta vara en av de bästa utövarna i världen inom sin viktklass.

Likt när man tar fram ranking med världens bästa fotbollslag så får man mer poäng om man slår en fighter som ligger över en på rankingslistan. Dessutom så tappar man mer poäng om man skulle förlora mot en sämre rankad fighter inom UFC.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1677 Artiklar