Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 27 jul, 2014

Nära att gå till Ajax

Rykten tar Simon Tibbling till London och Crystal Palace. Premier League-klubben väntas lägga ett bud på spelaren i sommar, som tidigare i sin karriär varit på väg till andra klubbar.

-Jag var i Manchester United och även Ajax, och det var nära att jag flyttade till någon av klubbarna för ett par år sedan, säger mittfältaren.

Den passningsskicklige spelaren har den pågående säsongen varit en av de bästa i allsvenskan med bra prestationer och briljanta framspelningar. Även om han är på radarn för en hel del utländska klubbar i sommar, så var han nära att gå till en viss klubb redan för några år sedan. Tur det resulterade som det gjorde menar han, när Tibbling själv ser tillbaka.

Närmast var jag Ajax men det blev ingenting till slut. Det var lika bra då jag fått en jättefin utveckling i Djurgården och får spela mycket seniorfotboll. Så jag tror det var perfekt för mig att stanna kvar i Djurgården.

Men givetvis är drömdestinationen rätt självklar, utlandet och större utmaningar lockar. Även för Tibbling.

-Idag har jag mitt fokus på Djurgården och jag försöker vara så bra jag kan i klubben jag är i just nu. Sen är drömmen förstås att bli utlandsproffs. Men det tar jag då när det kommer upp ett tillfälle.

Fakta: Simon Tibbling

Favoritlag: Inget. Motiv: ”Älskar att se på fotboll och alla lag går att imponeras av”.

Favoritspelare: Andres Iniesta. Motiv: ”Gillar hans passningsskicklighet och teknik”.

Tibblings dröm: ”I min drömvärld hoppas jag bli en a-landslagsman och spela i en av de stora ligorna som till exempel La liga, Premier League eller Bundesliga”.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar