Gustaf Rauer photo
Gustaf Rauer

- 7 mar, 2020

MFF mot VAR – vilka hänger på?

Den allsvenska klubben har nu röstat. Malmö FF ska aktivt verka mot VAR och vad verktyget står för, ett beslut som togs på föreningens årsmöte under fredagen.

Flera omdiskuterade beslut togs under Malmö FF:s årsmöte fredagen den 6 mars 2020. Anders Pålsson, som blev tillfördordnad ordförande 2018 när den dåvarande ordfördanden över MFF Håkan Jeppsson tragiskt gick bort, har nu fått två nya år som permanent ordförande för klubben. Detta var inte en självklarhet för många runt klubben då en hel del himmelsblåa supportrar ställt sig frågande till Pålssons engagemang i deras intressen, något han nu kommer förmodligen att få finna sig i.

En annan omdebatterad fråga som nu föreningen tagit ställning i är VAR, klubben ställer sig nu aktivt emot det. Är det andra allsvenska klubbar som följer efter Malmö FF:s exempel?

Ett stort beslut, ett litet steg

Malmö FF:s medlemmar har nu röstat och ett beslut är taget i frågan. Klubben ska aktivt verka mot VAR och vad verktyget står för, ett beslut som togs på det årsmötet under fredagen. Den allsvenska klubben har nu röstat. Malmö FF ska aktivt verka mot VAR och vad verktyget står för, ett beslut som togs på årsmötet under fredagen.

Även om årsmötet satte avgörandet för frågan ser Malmö FF:s ordförande Pålsson en framtid för vertyget, trots det beslut som togs under fredagskvällen.

Delade meningar – ordföranden talar ut

Valet som togs på Malmö FF:s årsmöte den 7 mars 2020 är ordförande Pålsson fortsatt tveksam till och ser inte en framtid utan verktyget i fotbollen.

– Vi är inte jätteförvånade över beslutet på årsmötet. Vi får fundera över deltagandet i den hör utredningsgruppen ska se ut, det får jag prata mer med Niclas (Carlnén) om och Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Fotbollsförbundet, säger Pålsson till Fotbollskanalen.

”Vi får väldigt svårt att stå utanför detta…”

VAR är en fråga som har blossat upp ännu mer runt föreningen i och med mötet med VfL Wolfsburg i Europa Leagues sextondelsfinal där ett beslut i samband med ett mål blev uppmärksammat. Trots domslutets korrekthet anses det i vissa kretsar ta mer än vad det erbjuder, att den förstör charmen med fotbollen mer än den hjälper till. Detta är ett antagande som ordförande Pålsson inte verkar instämma i fullt ut.

– Den här frågan ägs inte av Malmö FF. Vi kan rösta nej här men det kan genomföras i alla fall. Det är inte min sak att att recensera årsmötet men nu har vi ett beslut, och vi följer de beslut som årsmötet tar. Jag ska fundera på effekterna av det här, om vi kan delta i utredningen eller inte, säger han och fortsätter:

– Vi får väldigt svårt att stå utanför detta om det finns i stort sett överallt i Europa. Det kanske blir så att vi ska ha VAR och då var vår tanke att försöka påverka införandet så att det blir så klokt som möjligt. Att tillämpningen inte blir som vi har sett exempel på ibland.

Gustaf Rauer

Gustaf Rauer is an old Sportal veteran, who wrote on the site already between 2013 and 2015. After a few years of absence, he was back in the autumn of 2018, and became a welcome new addition. Gustaf has a broad area of ​​knowledge and follows more or less all football. He has previously written for Norra Skåne and Fotbolliblekinge.In addition to writing for Sportal, Gustaf Rauer studies journalism at Lund University. He is also a big Football Manager enthusiast.

127 Artiklar