Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 apr, 2016

Malmö mot Häcken: Hakar Malmö på i toppen?

Malmö FF är storfavorit att ta hem den allsvenska titeln när säsongen summeras i höst. Efter en svag säsongsinledning har skåningarna börjat sin klättring uppåt i tabellen.

På onsdagskvällen gästade man IFK Göteborg, i ett möte som avbröts efter en rejäl publikskandal.

Med kvarten kvar att spela tvingades Jonas Eriksson bryta matchen, sedan någon supporter i IFK Göteborgs klack kastat in ett knallskott mot Tobias Sana och den assisterande domaren.

Det är förståeligt att Tobias Sana inte är omtyckt i Göteborg efter att den förre IFK-spelaren gått till Malmö FF, men att kasta knallskott mot honom går såklart långt över gränsen för vad som är okej på en fotbollsarena. 

Båda två chockades givetvis av den höga smällen, och det fanns inget annat alternativ för Eriksson än att blåsa av matchen.

Vad som händer nu är i skrivande stund fortfarande oklart, men möjligtvis kommer Malmö FF tilldömas alla tre poäng. Matchen var mållös när skandalen inträffade.

Häcken har haft en väldigt tuff säsongsinledning och ligger långt ner i tabellen inför mötet mot Malmö FF. Göteborgarna har bland annat hunnit med att förlora mot både Östersund och GIF Sundsvall.

När spelas matchen mellan Malmö och Häcken?

Matchen i Allsvenskan mellan Malmö och Häcken spelas klockan 17:30 på söndagen den 1 maj.

Malmö är storfavorit att ta tre nya poäng, och knappa in på lagen man har framför sig i tabellen.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1296 Artiklar