Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 14 maj, 2018

Magnus Pehrsson sparkad från MFF

Det är officiellt: Magnus Pehrsson är sparkad från Malmö FF. Daniel Andersson tar över som ny huvudtränare.

Malmö FF har inlett den allsvenska säsongen svagt, och förlorade dessutom finalen i Svenska Cupen med 3-0 mot Djurgården förra veckan. Nu väljer Malmö FF att agera.

Klubben ger Magnus Pehrsson foten, och ersätter gör Daniel Andersson. Andersson kliver därmed ner från sitt uppdrag som sportchef.

Fösta matchen för Daniel Andersson som tränare kommer bli mot serieledande Hammarby. Vill du kunna se Hammarby – Malmö live stream så hjälper vi dig!

Sades sitta säkert för 4 dagar sen

För bara 4 dagar sedan, efter förlusten mot Djurgården, fick Daniel Andersson frågan om klubben fortfarande har förtreonde för Magnus Pehrsson. Då uttalade han sig positivt om Pehrssons situation.

– Han har förtroende, sade Andersson.

Så han sitter säkert?

– Antingen har man förtroende eller så har man inte förtroende. Och just nu har han vårt förtroende.

Förlust mot Trelleborg igår

Men igår förlorade Malmö Skånederbyt mot nykomlingen Trelleborg, och där tog tålamodet slut för klubben. Magnus Pehrsson tvingas lämna sin post med omedelbar verkan, och Daniel Andersson tar alltså över. Andersson kommer att leda klubben fram till sommaruppehållet av Allsvenskan 2018, och därefter hoppas man ha hittat en ny huvudtränare.

– Vi har hamnat i en tuff situation. Nu ska vi se till att vända den negativa trenden så snabbt som vi bara kan. Vi har tre matcher framför oss innan uppehållet där det gäller att få bra resultat. Den utmaningen börjar i Stockholm på onsdag, säger Daniel Andersson och syftar på bortamatchen mot Hammarby.

– Våra resultat hittills är en stor besvikelse. Detta är ett tråkigt men ett nödvändigt beslut. Min uppgift är nu att omprioritera resurser för att skapa bästa förutsättningar för Daniel Andersson, säger Niclas Carlnén, VD i Malmö FF.

Daniel Andersson var assisterande tränare i Malmö FF år 2012 och 2013, men detta blir hans första huvudtränaruppdrag.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar