Löftet stannar i klubben

Förra säsongen gjorde 1996-födde Shkelqim Krasniqi flera starka inhopp i Superettan för GAIS och belönas nu med ett a-lagskontrakt. I höstas gjorde Krasniqi två viktiga mål i två matcher där laget vann. Men 18-åringen är relativt okänd för den breda majoriteten. Moderklubben är Division 1-laget Norrby IF som Krasniqi spelade för tills han var 12 år. Därefter blev det Elfsborg, men skrev på för Göteborgsklubben 2013. Och nu förlänger han till och med 2015 med sin nuvarande klubb.

-Vi är förstås väldigt glada över att Shkelqim fortsätter i GAIS, han är trots sin låga ålder redan en riktigt vass anfallare och har förstås alla möjligheter att utvecklas till en klasspelare, säger GAIS sportchef Jonas Lundén till klubbens hemsida.

”Skelle”, som han också kallas, har tagit för sig ordentligt när han väl fått chansen av tränare Per-Ola Ljung. Och inte nog med det är han uttagen i Sveriges 96-landslag, något som inte är av en slump.

-Han är snabb och målfarlig. Det vi tillsammans ska vidareutveckla är att få ut maximalt av honom ihop med övriga laget. Lyckas vi så har han en enorm potential och kommer bli en stor profil.