IFK Göteborg möter Häcken i Göteborgsderby live stream

Derby är alltid väldigt speciella och oerhört viktiga, både för spelare och supportrar. Man hör ofta uttalande från spelare, där de förklarar att de så fort spelschemat släpps, direkt tittar när de möter sina lokala rivaler. I och med att vi i år bara har två lag från Göteborg i Allsvenskan, kan laget som vinner onsdagens möte titulera sig ”Stans bästa lag”.

Häcken har en tuff inledning på det allsvenska spelschemat. I öppningsmatchen möter man Elfsborg på hemmaplan, innan man laddar för Göteborgsderbyt. Därefter ställs man mot regerande mästarna IFK Norrköping i tredje omgången. Hisingslaget kommer alltså prövas ordentligt i inledningen av serien, och vi kommer redan efter några omgångar ha fått en bra fingervisning hur bra årets lag står sig i Allsvenskan.

För Göteborg innebär derbyt en bra chans, att visa för sin hemmapublik att man blir att räkna med i år. Förra året var man nära att ta titeln, men man orkade inte hela vägen fram. I år kommer det säkerligen inte vara lättare att ta titeln, när ett pånyttfött Malmö FF vill ta tillbaka titeln igen. Det gäller därför att IFK Göteborg är med från start och tar tre poäng i säsongens första Göteborgsderby.