Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 18 maj, 2016

Helsingborg mot Östersunds FK: Sjuan mot åttan brakar samman

Hur kan du se Helsingborg mot Östersunds FK online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i Allsvenskan.

Positiv nykomling

Östersund gör sin allra första säsong i Allsvenskan och laget har i säsongsinledningen lyckats tysta alla tvivlare. Potters mannar har imponerat i inledningen av Allsvenskan och visat att man klarat av omställningen till den svenska fotbollens finrum på ett väldigt bra sätt.

På de första nio omgångarna har man skrapat ihop hela 14 poäng, vilket är lika poäng som onsdagens motståndare, Helsingborg. I den förra omgången bjöd man på en skräll hemma på Jämtkraft Arena, när IFK Göteborg kunde avfärdas med 2-0. För målen stod Ronald Mukiibi och Samuel Ghoddoos. Målen kom i tät följd i mitten av andra halvlek, och matchen avgjordes definitivt när IFK Göteborgs Haitam Aleesami blev utvisad med tio minuter kvar att spela.

Klättrat i tabellen

Helsingborg fick en riktigt jobbig inledning på säsongen, och halkade snabbt ner under nedflyttningsstrecket. Sedan dess har dock lyckan vänt för Henke Larssons mannar, och man har nu klättrat upp till åttonde plats i tabellen.

I derbyt mot Malmö FF bjöd Helsingborg på en skräll när man lyckades ta alla tre poäng efter att matchen slutat 2-1. Helsingborgs mål gjordes av Jordan Larsson och Matthew Rusike, innan Magnus Eikrem tröstmålade för Malmö FF i matchens slutskede.

I förra omgången fick Helsingborg med sig en poäng hem från en av den allsvenska säsongsinledningens stora överraskningar, Jönköping Södra. Helsingborg tog ledningen med 1-0, men tvingades se Pawel Cibicki fastställa slutresultatet till 1-1.

När spelas matchen mellan Helsingborg och Östersunds FK?

Matchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Östersunds FK spelas klockan 18:30 onsdagen den 18 maj.

Matchen spelas i den tionde omgången av allsvenskan och laget som vinner mötet kommer ha chans att klättra ett par placeringar. Båda lagen har varit heta kandidater att vara med och slåss i tabellens bottenskikt, men laget som vinner onsdagens möte kommer rycka långt ifrån bottenlagen.

Stort publikstöd

Helsingborgs supportrar har givetvis tyckt att lagets stigande formkurva varit rolig, och intresset inför onsdagens omgång är stort och laget rapporterar att över 7600 biljetter är sålda inför onsdagens möte. Detta stöd verkar ha smittat av sig på Helsingborgsspelarna, som tagit tre raka trepoängare hemma på Olympia.

Henke Larsson är inför mötet mot Östersund ödmjuk och hyllar nykomlingen, som han menar spelar ett spel man inte ofta ser i Sverige. Det är just det som Östersund vill, att spela en possessionfotboll som man inte är van vid att se en nykomling ägna sig åt.

Vilka vinner

Mötet mellan Helsingborg och Östersunds FK är oerhört svårtippat. Båda lagen har blandat och givit i säsongsinledningen och man har skrapat ihop lika många poäng på de inledande nio omgångarna.

Vårt tips är ändå att det är Helsingborg som kommer fortsätta sin fina trend hemma på Olympia, och inkassera tre nya poäng på kontot.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar