Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 12 apr, 2010

Han är den stora dirigenten

Unibet har höga odds på matchen, skapa ditt sprelkonto direkt >>

Örebro SK trivs betydligt bättre hemma på Behrn Arenas konstgräs än åkrarna runt om i Sverige. Sixten Boström var givetvis mycket nöjd med segern senast på Råsunda mot AIK, men hoppas att det blir en annan match mot Gais på hemmaplan ikväll.

– Skönt att spela på hemmaplan, det är en fotbollsplan och inte en åker. Då kan vi bygga på vårt anfallsspel, ha mer bollinnehav och mer variation offensivt. Jag tror att vi har en bra möjlighet, säger Sixten Boström till Sportal.se inför matchen.

Gais har också besegrat AIK i säsongsupptakten men förlorade senaste mot Brommapojkarna på Grimsta IP. Boström ser två saker som måste stoppas.

– Det är främst två saker vi måste få stopp på. För det första måste vi kunna svara på Gais fighting och kämparglöd. För det andra måste vi få stopp på Wanderson. Han är den stora dirigenten. Joel Johansson är också vass och antagligen snabbare än vad Pär Eriksson var. Johansson-Wanderson hittar varandra bra.

I Örebro SK är Nordin Gerzic avstängd efter sitt röda kort mot AIK senast.

Köp biljetter till matchen på Behrn Arena >>

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar