Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 23 nov, 2017

Ghoddos: ”Vi kommer inte backa hem”

Ikväll tar Östersunds FK emot Zorya Luhansk från Ukraina. Vid vinst säkrar ÖFK avancemang till sextondelsfinal.

Östersund har haft en succéartad säsong i Europa. Man slog ut jättarna Galatasaray och PAOK Thessaloniki i Europa League-kvalet, och väl i turneringen leder man gruppen med fyra omgångar spelade.

Ikväll tar Östersund emot Zorya Luhansk. Vinner ÖFK matchen, är man klara för sextondelsfinal. Saman Ghoddos ser mötet som något av en ödesmatch.
– Det är det absolut, lite press har vi på oss. Men vi måste försöka hantera det, det är sånt här man måste älska att hantera. Det är två fantastiska matcher kvar nu som vi ska försöka vinna. Det är helt sjukt att leda gruppen, det är fantastiskt. Ibland måste man stanna upp och njuta av allting men den tiden finns inte riktigt.

Första landslagsmålet

Saman Ghoddos valde som bekant spel i Irans landslag. Hittills har han gjort fyra matcher för det persiska landslaget, och i träningsmatchen mot Panama gjorde Ghoddos sitt första mål.
– Det var skönt, det är alltid viktigt. Så man slipper springa runt med känslan att man måste göra första målet, säger Ghoddos.

Saman Ghoddos var tidigare med på januariturnén med Sverige, innan han valde Iran. Han berättar att reglerna i Irans landslag skiljer sig en del jämfört med i Sverige.
– Jag lär mig fortfarande vad man får göra och inte göra. Man måste visa mycket respekt för kaptenen till exempel. Det är han som bestämmer. Du får inte ta mat före honom, du får inte gå från bordet innan honom och så där.
– Jag trivs verkligen jättebra. Det finns många spelare som är i samma situation som mig, vi lär oss fortfarande om den iranska kulturen.

Trivs bra i Östersund

Saman Ghoddos är hett eftertraktad av betydligt klubbar utomlands. Men anfallaren har ingen stress med att byta till en större klubb.
– Vi har ett fantastiskt projekt på gång, går vi vidare är jag jättesugen på att stanna, säger Ghoddos. Jag är väldigt nöjd med livet här. Jag trivs i staden, i klubben och med allt runtomkring.
– Det är bara kylan som är problemet, även om jag har vant mig, fortsätter Ghoddos. När jag var med Iran i Holland gick alla med värsta vinterjackorna och mössa och jag gick med en uppknäppt tjocktröja och tyckte inte alls att det var speciellt kallt, haha.

”Kommer inte backa hem”

Kommer ni ösa på som vanligt mot Zorya eller säkra upp?
– Jag har svårt att tro att vi ska backa hem i alla fall.

Matchen mellan Östersunds FK och Zorya Luhansk har avspark 19:00 ikväll.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2477 Artiklar