Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 7 aug, 2010

Fotbollen är min frizon

Pappa Fadil Gerzic gick under tisdagen bort i cancer. Idag ställs Örebro mot Malmö FF och sonen till de avlidna, den offensiva mittfältaren Nordin Gerzic, tänker vara med i den matchen.

Ja, som det känns nu så kommer jag att göra det. Jag vet till hundra procent att pappa hade velat att jag ska vara med. Han älskade att se mig spela fotboll. Men det går upp och ned nu, jag tar en dag i taget. Och jag kommer inte att spela om jag mår dåligt. Jag vill inte göra något halvhjärtat, säger han till Nerikes Allehanda.

Nordin Gerzic har under säsongen varit en av Örebros viktigaste spelare och kommer att behövas mot Malmö. Men han hoppas att han ska slippa tala mer om det som hänt.

Jag älskar att spela fotboll, och där har jag en frizon. På planen och med laget kan jag vara mig själv och koppla bort det andra. Både tränarna och andra spelarna har verkligen ställt upp den här tiden, säger han.

Jag berättar nu för att jag vill tacka alla som stöttat mig. Det är jag verkligen tacksam för. Nu hoppas jag att media i övrigt respekterar att jag inte vill prata mer om det som hänt.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar