Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 30 sep, 2011

Fotbollen är en konstig sport

En av de stora genombrotten i Superettan den här säsongen är Gif Sundsvalls offensiva mittfältare Fredrik Holster stått för. Från sin fria roll har han legat bakom många av lagets mål den här säsongen och dessutom prickat in 13 stycken själv. 

– Jag har haft en lite annan roll den här säsongen, en friare roll. Jag har utvecklats mycket, spelare utvecklas olika snabbt, vissa tidigt och andra senare. Det här året har varit mitt år, säger Holster till Sportal.se. 

Ikväll väntar toppmatchen mot Ängelholm hemma på Norrporten. 

– Det blir en skitkul match att spela. Det börjar dra ihop sig och snart får vi se vilket lag som förtjänar att gå upp. 

Efter Holsters fina vår började det ryktas om att flera Allsvenska klubbar var ute efter honom, däribland Örebro SK

– Jag tänker inte alls på det där. Det är fight i ligan här och nu och det gäller bara att ta en match i taget och försöka gå upp. Jag har kontrakt nästa säsong också så vi får se vad som händer, fotbollen är en konstig sport. 

Och om du får drömma?

– Jag har alltid föredragit den italienska ligan. Jag tycker om spelet där och Serie A var den första ligan jag började titta på när jag var liten. Sen hejar jag ju på Roma. 

Följ Sportals chefredaktör på Twitter >> 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1652 Artiklar