Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 17 okt, 2011

Får inte vara dumma och tokattackera

Det enda som skulle få Syrianska att åka ut Allsvenskan direkt är om laget läcker som ett såll mot Malmö FF på Swedbank Stadion ikväll. Efter Trelleborgs förlust mot Mjällby igår krävs det bara en poäng ikväll för att säkra kvalplats. 

– Kniven mot strupen? Vad menar du. Det är klart, vill vi hänga kvar direkt så måste vi vinna matchen ikväll. Annars är det kval som gäller, säger Syrianskas tränare, Özkan Melkemichel, till Sportal.se.

Melkemichel känns istället väldigt lugn för att vara indragen i den absoluta bottenstriden. Han var på kurs under söndagen och brydde sig inte nämnvärt om Trelleborgs match mot Mjällby. 

– Jag är ganska säker på att vi kan gå ut och spela avslappnat. Men om vi hamnar i underläge är det viktigt att vi inte är dumma och tokattackerar så att vi släpper in många mål. Malmö FF är ett bra lag som har sina styrkor i offensiven. 

– Vi vet förutsättningarna och måste våga gå för seger. Vi måste spela vårt spel. 

Laget som Melkemichel ställer på banan ikväll är starkast tänkbara frånsett att Peter Ijeh inte finns med. 

– Det är ganska bra tycker jag, vi har haft lite småskavanker de senaste veckorna och det är bara Peter Ijeh som inte är 100 procent frisk.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1397 Artiklar