Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 27 maj, 2011

En fotbollsspelare behöver speltid

För ett år sedan valde forwarden Admir Catovic att skriva på ett treårskontrakt med AIK. Men de senaste 12 månaderna har inte alls blivit som forwarden tänkt sig – sporadiska inhopp ger honom inte den utveckling han kräver.

– Jag måste ju spela, fotbollen är mitt yrke. Jag är en fotbollsspelare som vill utvecklas och det gör man inte på bänken, säger en frustrerad Catovic till Sportal.se.

Den 1 augusti öppnar det svenska transferfönstret och mycket talar för att 23-åringen antingen lånas ut eller säljs.

– Självklart har jag tänkt på det. Transferfönstret öppnar ju i sommar och då får vi se vad som händer. Det är min agent som sköter det och kommer det något konkret så meddelar han mig. Just nu finns det inget konkret.

Men innan augusti vill Catovic göra allt för att få chansen under nya tränaren Andreas Alm.

– Jag har inte spelat så mycket, det har inte gått så bra helt enkelt. Jag tycker att jag har gjort bra ifrån mig, men man ska inte klaga för mycket. Jag har inte haft någon dialog med tränaren utan de vill att jag kör på. Jag krigar helt enkelt för en chans.

Närmast väntar match mot Malmö FF.

– Jag har ingen aning om jag får spela. Men vi har ju varit mållösa i två matcher. Vi får se om Alm gör några förändringar.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1707 Artiklar