Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 24 apr, 2012

Det är två spektakulära mål

 Det har lossnat ordentligt för Malmös forward Jimmy Durmaz, som har fått in två fullträffar hittills, senast ett riktigt kanonskott mot Syrianska.

– Det är vackra mål, båda två. Spektakulära, säger tränaren Rikard Norling till Sportal.se.

Men det är inte bara Durmaz som har vaknat, utan hela Malmö har ryckt upp sig. Efter att favoriterna fått en riktigt tung start med bara 0-0 hemma mot Gefle i premiären och hela 5-0 i baken mot Häcken tog Norling ett snack med laget.

– Vi valde att analysera matchen mot Häcken och plocka med oss de bitar som vi kunde använda för att utvecklas. Sedan dess har vi varit väldigt fokuserade och jobbat hårt för varandra, vilket har gett oss framgång, berättar han.

Hans taktik fungerade, och det med råge. Malmö har vunnit sina tre senaste matcher och ligger nu tvåa i tabellen, i senaste matchen mot Syrianska var de överlägsna.

– Men direkt efter matchen mot Syrianska började vi ladda om. Efter avslutad match påbörjar vi alltid nästkommande, säger Norling.

Malmö har sex dagar på sig innan det åter är dags för match. Den 29 april gästar de IFK Norrköping.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar