Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 15 mar, 2012

Det är klart det sätter sig i huvudet

Anfallarna Mohammed och Teteh Bangura lämnade AIK under fjolårssäsongen efter en formidabel braksuccé i Solna-klubben. Under hösten var det inte riktigt någon spelare som lyckades fylla luckan, men AIK hängde med bra i Allsvenskan och slutade till slut tvåa efter Helsingborg. 

Inför den här säsongen har laget värvat in upphaussade Celso Borges och stortalangen Alhassan ”Crespo” Kamara men tränare Andreas Alm ställer också hoppet till bland andra Pontus Engblom som återvänt från en lyckad utlåning till Gif Sundsvall. 

Engblom har dock haft svårt att få det att lossna i AIK-tröjan och medger nu att måltorkan påverkat honom en hel del. 

– Ja, det har satt sig lite i skallen, men det är inte så mycket för snacket runt omkring utan på grund av mina egna krav. Man vill ju inte påverkas av sånt, men det smyger sig liksom in lite tankar, förklarar Engblom för Sportal.se. 

– Den enda hemligheten är att få sätta dit några bollar. Alla spelare vet hur det funkar, ibland gör man allt rätt på planen men skjuter tio meter över och ibland hittar man inte alls rätt men får en boll i huvudet som går in.

På försäsongen har AIK fått kritik för att göra för få mål. Många supportrar och experter har uttryckt en oro över att klubben inte presterar framåt. 

– Det finns många bra forwarrds och konkurrenssituationen gynnar oss. Det ska inte vara lätt att ta en startplats, säger Engblom som fick se Borges göra sin första träning med laget idag – rehabträning.

Vad har du för målsättningar inför säsongen?

– Målsättningen blir ju klart att få spela, annars är man ju helt ute och cyklar om man inte vill det. 

Och för klubben?

– AIK kommer från ett bra år. Klubben har jobbat otroligt hårt de senaste säsongerna och det låg stenhårt jobb bakom framgången ifjol och det ska vi försöka att plocka med oss till den här säsongen. AIK ska alltid vara med och slåss i toppen, sen dyker det alltid upp speciella situationer. 

Speciella situationer?

– Ja, det dyker alltid upp saker. Ifjol tappade laget till exempel två spelare (Banguras) under säsongen. Dey är hårt jobb som krävs och det tycker jag att klubben har visat. 

När Engblom fanns med från start mot division 1-laget Enköping igår fick han det äntligen att lossna framför mål – två gånger om dessutom. Nu kanske det har vänt?

Vill du blogga om AIK fotboll på Sportal.se? Mejla redaktionen!

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar