Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 24 maj, 2018

Dalkurd – Elfsborg: Live stream, speltips & laguppställning

Dalkurd FF och IF Elfsborg möts i ett krismöte under torsdagskvällen. Båda lagen är i stort behov av en seger för att få lite andrum.

Båda lagen måste gå för seger ikväll, och det kommer att bli riktigt spännande att se Dalkurd – Elfsborg. För att göra det behöver du ett konto på CMore; där kan du streama Allsvenskan.

  • Match: Dalkurd – Elfsborg, Allsvenskan
  • Datum & tid: Torsdag den 24 maj, kl. 19:00
  • Arena: Gävlevallen, Gävle
  • Streama Allsvenskan med CMore

Två lag i kris

Dalkurd inledde säsongen lovande med en 3-0-seger över Östersund i den andra omgången, men därefter har det gått utför. Laget har bara tagit fyra pinnar på de inledande nio omgångarna och ligger sist i tabellen. Det är dags att börja plocka poäng snart om man inte vill bli alldeles fast i botten.

För Elfsborg ser det inte mycket ljusare ut. Klubben ligger på kvalplats, och har bara en seger i Allsvenskan 2018 än så länge. Men att kvaliteten i spelarmaterialet finns är det ingen tvekan om, och när lirare som Simon Lundevall, Stefan Ishizaki och Issam Jebali väl får det att stämma blir Elfsborg svårslagna.

Trolig laguppställning, Dalkurd

Demircan
Strand – Tranberg – K. Ceesay – Löfkvist
Ahmed – Amin – Ayaz
O. Berg – Buya Turay – Sugita

Skador: Mohamed Buya Turay (tveksam), Alexander Ekblad, Andrew Stadler
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Elfsborg

Stuhr Ellegaard
D. Gustavsson – Dresevic – Nilsson – Kaib
Ishizaki – Holmén – Dyer – Olsson – Lundevall
Jebali

Skador: Jesper Manns, Marokhy Ndione
Avstängningar: –

Speltips

Både Dalkurd och Elfsborg har presterat illa, och finnes på de lägre positionerna i Allsvenskan. Men vi vill hävda att spelarmaterialet hos Elfsborg ser betydligt starkare ut, och är det något lag som ska kunna dra det längre strået ikväll är det enligt oss just Elfsborg.

Spelbolagen håller Dalkurd som favoriter, vilket vi ifrågasätter. Vi spelar ”Elfsborg att vinna matchen – insatsen tillbaka vid oavgjort”. Detta till oddset 1.90 gånger pengarna på Bet365.

  • Tips: Elfsborg vinner – insatsen tillbaka vid oavgjort
  • Odds: 1.90, Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar