Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 13 sep, 2012

Alla vill väl spela i ett lag som Djurgården

I skuggan av forwarden Erton Fejzullahu värvade Djurgården också Häckens veteranback Mattias Östberg under sommaren. Klubben ville fylla luckan efter knäskadade Marc Pedersen och satsade på rutin. Östberg anlände skadad till Kaknäs men har nu så sakteliga börjat hitta matchformen igen.

– Den första tiden har känts jättebra. Det känns att jag har kommit till en storklubb. Tyvärr var jag skadad när jag kom till klubben och det har väl tagit lite längre tid än jag hoppats på för skadan att gå över. Men nu går jag för fullt, säger Östberg till Sportal.se.

Hur kommer det sig att du valde Djurgården?

– Jag fick ett väldigt bra intryck av klubben och det är kul att få chansen att få spela för en sådan stor klubb, det vill väl alla spelare göra!

Östberg har dock fått nöja sig med enstaka korta inhopp i Djurgården sedan han kom och 34-åringen kommer att få problem att ta en plats – Emil Bergström och Joona Toivio har spelat mycket stabilt i mittlåset efter EM.

På söndag väntar årets kanske hetaste match. Över 30 000 biljetter är redan sålda till det sista derbyt mot AIK på Råsunda.

– Jag har spelat ett riktigt stort derby tidigare, inför 35 000 åskådare i Göteborg, men det här kommer att vara mycket större. Det här slår väl det mesta. Det ska bli otroligt kul att få uppleva fansen.

– Det märks en hel del att derbyt stundar, det skrivs mycket i tidningarna. Samtidigt fokuserar vi på det vi ska göra och förbereder oss inför match som vanligt. Det är en otroligt avslappnad stämning i laget men ändå fokuserat.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1677 Artiklar