Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 9 aug, 2012

Alfred ska ha äran

3-0 i första matchen, och 3-1 i andra. Totalt 6-1 vann Helsingborg med mot polska topplaget Slask Wroclaw. Thomas Sörum gjorde alla tre målen i går i returmötet, efter att Alfred Finnbogason spelat fram samtliga gånger.

– Min anfallskollega Alfred ska ha en stor del av äran, det är han som gör allt jobb. Det andra målet är ett fint anfall, Alfred tar emot en boll och bröstade ned den och passade mig, som kunde göra mål. Det var snyggt, säger Sörum till Hif-TV.

Helsingborg hade problem med spelet i första halvlek, och det var polackerna som från början tog ledningen.

– Det är en okej match, men inte bra nog om vi ska ta oss vidare till gruppspelet i Champions League. Vi måste höja oss. Vi spelade inte speciellt bra i första halvlek, det var bra att vi fick 1-1 så vi kunde sänka axlarna lite och börja spela bättre. Men som sagt, vi måste spela bättre om vi ska komma vidare i Champions League, säger Sörum.

Gårdagens vinst innehär att Helsingborg går vidare till play off, som är den sista kvalomgången innan riktigt gruppspel i Champions League. Play off-matcherna spelas den 28 och 30 augusti. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar