Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 28 sep, 2021

Sveriges VM-kvaltrupp mot Kosovo och Grekland presenterad

Sverige trupp Kosovo Grekland

Janne Andersson har nu presenterat sin trupp till VM-kvalmatcherna mot Kosovo och Grekland. Kolla in den fullständiga truppen här!

I den senaste samlingen visade Sverige att man har en hög högstanivå även utan spelare som Mikael Lustig och Marcus Berg. Dejan Kulusevski och Alexander Isak gjorde succé mot Spanien, då Sverige vann. Däremot blev det en tung förlust borta mot Grekland, som gör att gruppsegern trots allt blir svår att ta hem.

Nu är det dags för den andra samlingen efter att veteranerna lagt landslagsskorna på hyllan. Sverige ska VM-kvala mot Kosovo och Grekland, och idag presenterade Janne Andersson sin landslagstrupp till oktober månads matcher. Här kan ni läsa om hur ni gör för att streama Sveriges landslag live.

Varit osäkerhet kring flera spelare

Inför uttagningen har mycket av snacket handlat om skador på anfallarna Alexander Isak, Zlatan Ibrahimovic och Jordan Larsson. Dessutom har det varit ett frågetecken kring Marcus Danielsons deltagande i samlingen, på grund av karantänsregler.

Nu har vi fått de uttagna spelarna på papper. Bland annat kan vi konstatera att Zlatan Ibrahimovic är tillbaka, efter att ha haft problem med hälen under en period. Janne Andersson medgav dock att det är osäkert om han kommer att vara i skick att starta, och säger att hans status får utvärderas under samlingen.

Alexander Isak är även han frisk nog till att spela, och är uttagen här. Däremot saknas Jordan Larsson, vilket Andersson menar beror mer på konkurrenssituationen än på skada.

Något mer som är intressant är att Magnus Eriksson är uttagen. Mittfältaren har gjort succé för Djurgården i år i en mer tillbakadragen roll på mittfältet. Återstår att se om han får någon speltid i kvalmatcherna.

Hela truppen

Här ser ni den fullständiga truppen till samlingen:

Målvakter

Pontus Dahlberg, Doncaster

Kristoffer Nordfeldt, AIK

Robin Olsen, Sheffield United

Försvarare

Ludwig Augustinsson, Sevilla

Emil Krafth, Newcastle

Marcus Danielson, Dalian

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United

Martin Olsson, Malmö FF

Mattias Johansson, Legia Warszawa

Joakim Nilsson, Arminia Bielefeld

Carl Stafelt, Celtic

Mittfältare

Jens Cajuste, FC Midtjylland

Viktor Claesson, FC Krasnodar

Albin Ekdal, Sampdoria

Magnus Eriksson, Djurgården

Emil Forsberg, RB Leipzig

Kristoffer Olsson, Anderlecht

Ken Sema, Watford

Mattias Svanberg, Bologna

Jesper Karlsson, AZ Alkmaar

Anfallare

Alexander Isak, Real Sociedad

Robin Quaison, Al-Ettifaq

Zlatan Ibrahimovic, Milan

Isaac Kiese Thelin, Anderlecht

Dejan Kulusevski, Juventus

Relaterade artiklar

os
Massor av sport - och svenska medaljchanser hittar vi i schemat för OS den 28 juli. Vi samlar alla svenska hålltider och hela dagens program.
24 juli, 2024
os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar