Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 5 feb, 2021

Jesper Karlssons dubblar sitt värde – Succé i AZ Alkmaar

Jesper Karlssons värde ökar – Succé i AZ Alkmaar

Förra året så köpte AZ Alkmaar loss Jesper Karlsson för drygt 2.6 miljoner euro. Sedan dess har spelarvärdet ökat för Falkenbergs-sonen. Med flera mål framåt och några assist så har Jesper Karlsson klarat av de första prövningarna i Eredivisie.

Hans smärre succé ökar hans spelarvärde ytterligare. Nu väntas snart Jesper Karlsson kliva ännu ett steg. Gör man det bra i Eredivisie – så får man många storklubbars ögon på sig. Inte minst från Serie A eller La Liga.

Enligt Transfersmarket.com så har Jesper Karlssons värde i transferfönstret ökat. Det med ganska mycket. Deras hemsida värderar nu svensken till omkring 6.5 miljoner euro (Cirka 65 miljoner kronor). Vilket är mer än en dubblering på kostnaden som AZ Alkmaar betalade IF Elfsborg.

Klar i startelvan – Mål & assister

Vi får anstränga oss med att leta efter en match som Jesper Karlsson inte startade. Han är given i startelvan och mycket speltid. Han brukar bytas ut runt 60-70 minuten – speciellt om AZ Alkmaar har ledningen och fokuserar bakåt.

Jesper Karlsson har i skrivande stund gjort 7 mål i AZ Alkmaar-tröjan. 6 av målen har kommit i holländska ligan. Ett av målen gjordes i Europa League. Imponerande nog så har direkt gått in bland de bästa målskyttarna i AZ Alkmaar.

Till detta så lägger vi till 6 målgivande passningar. Han visar på att han både är en målskytt och en framspelare i en person. Dessa kvalitéer var påtagliga när Jesper Karlsson spelade i Allsvenskan med Falkenbergs FF och Elfsborgs IF. Det är ett tydligt tecken att han tar för sig och visar sitt maximala – även i den nya tröjan.

Statistik 2020/2021

(Uppdaterad 5 feb, 2021)

  • Ålder: 22 år
  • Matcher från start: 25 st
  • Mål: 7 (6 mål i Eredivisie, 1 mål i Europa League)
  • Assist: 6 (Alla i Eredivisie)
  • AZ Alkmaar i ligatabellen: 5:e plats

För AZ Alkamaar så har det gått hyfsat. Det har blivit många ”onödiga” förluster och oavgjort. Inget man kan skylla helt på Jesper Karlsson.

Som AZ Alkmaar så har man alltid en hög målsättning. Man vill placera sig som främst utmanare till Ajax och PSV om ligaguldet. Det är oftast dessa två klubbar – tillsammans med AZ Alkmaar som brukar vara favorittippade.

Man har 13 poäng upp till Ajax som ser ut att ha en fin säsong. Ännu intressantare är att man endast har 6 poäng upp till andra platsen. Det är viktigt för nästa års eventuella Europa-äventyr.

Fler heta svenskar just nu!

Några av de svenskar som du borde hålla koll på har vi samlat här. Dessa skulle vi säga är de hetaste och mest lovande spelarna. Det är intressant att följa deras karriärer.

  • Dejan Kulusevski (Juventus)
  • Anel Ahmedhodzic (Malmö FF)
  • Emil Roback (AC Milan)
  • Simon Hedlund (Bröndby IF)
  • Alexander Isak (Real Socidad)
em
Planerar du att följa matcherna i fotbolls EM 2024? Se vårt program & schema med alla datum och tider du bör hålla koll på!
22 april, 2024
champions-league
Se vart du kan sända Manchester City - Real Madrid via live stream eller direkt på TV. Vi visar dig gratis hur du streamar matcherna på nätet!
16 april, 2024
Streama El Clasico: Se Barcelona – Real Madrid live
fotbollsnyheter
Matcherna som sänds mellan FC Barcelona - Real Madrid i La Liga kallas för El Clásico. Dessa matcher kan du själv se via live streams på nätet.
15 april, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1238 Artiklar