Jesper Karlssons dubblar sitt värde - Succé i AZ Alkmaar

jesper-karlsson-az-alkmaar-värde-transfer-1

Förra året så köpte AZ Alkmaar loss Jesper Karlsson för drygt 2.6 miljoner euro. Sedan dess har spelarvärdet ökat för Falkenbergs-sonen. Med flera mål framåt och några assist så har Jesper Karlsson klarat av de första prövningarna i Eredivisie.

Hans smärre succé ökar hans spelarvärde ytterligare. Nu väntas snart Jesper Karlsson kliva ännu ett steg. Gör man det bra i Eredivisie – så får man många storklubbars ögon på sig. Inte minst från Serie A eller La Liga.

Enligt Transfersmarket.com så har Jesper Karlssons värde i transferfönstret ökat. Det med ganska mycket. Deras hemsida värderar nu svensken till omkring 6.5 miljoner euro (Cirka 65 miljoner kronor). Vilket är mer än en dubblering på kostnaden som AZ Alkmaar betalade IF Elfsborg.

Klar i startelvan – Mål & assister

Vi får anstränga oss med att leta efter en match som Jesper Karlsson inte startade. Han är given i startelvan och mycket speltid. Han brukar bytas ut runt 60-70 minuten – speciellt om AZ Alkmaar har ledningen och fokuserar bakåt.

Jesper Karlsson har i skrivande stund gjort 7 mål i AZ Alkmaar-tröjan. 6 av målen har kommit i holländska ligan. Ett av målen gjordes i Europa League. Imponerande nog så har direkt gått in bland de bästa målskyttarna i AZ Alkmaar.

Till detta så lägger vi till 6 målgivande passningar. Han visar på att han både är en målskytt och en framspelare i en person. Dessa kvalitéer var påtagliga när Jesper Karlsson spelade i Allsvenskan med Falkenbergs FF och Elfsborgs IF. Det är ett tydligt tecken att han tar för sig och visar sitt maximala – även i den nya tröjan.

Statistik 2020/2021

(Uppdaterad 5 feb, 2021)

  • Ålder: 22 år
  • Matcher från start: 25 st
  • Mål: 7 (6 mål i Eredivisie, 1 mål i Europa League)
  • Assist: 6 (Alla i Eredivisie)
  • AZ Alkmaar i ligatabellen: 5:e plats

För AZ Alkamaar så har det gått hyfsat. Det har blivit många ”onödiga” förluster och oavgjort. Inget man kan skylla helt på Jesper Karlsson.

Som AZ Alkmaar så har man alltid en hög målsättning. Man vill placera sig som främst utmanare till Ajax och PSV om ligaguldet. Det är oftast dessa två klubbar – tillsammans med AZ Alkmaar som brukar vara favorittippade.

Man har 13 poäng upp till Ajax som ser ut att ha en fin säsong. Ännu intressantare är att man endast har 6 poäng upp till andra platsen. Det är viktigt för nästa års eventuella Europa-äventyr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jesper Karlsson (@jesperkarlsson13)

Fler heta svenskar just nu!

Några av de svenskar som du borde hålla koll på har vi samlat här. Dessa skulle vi säga är de hetaste och mest lovande spelarna. Det är intressant att följa deras karriärer.

  • Dejan Kulusevski (Juventus)
  • Anel Ahmedhodzic (Malmö FF)
  • Emil Roback (AC Milan)
  • Simon Hedlund (Bröndby IF)
  • Alexander Isak (Real Socidad)
VM 2022 – 2 december (2/12) – Matcher, odds & TV tider
VM 2022 – 2 december (2/12) – Matcher, odds & TV tider
Här samlar vi odds i våra betting tips inför VM den 2/1. Se vilka matcher som spelas - samt vilka TV tider som gäller.
30 november, 2022 | Jimmie Nyman
VM 2022 – 1 december (1/12) – Matcher, odds & TV tider
VM 2022 – 1 december (1/12) – Matcher, odds & TV tider
Schema och tips inför dagens matcher från VM; 2022, den 1 december. Se vilka tider, odds och TV-sändningar som du bör hålla koll på den 1/12.
30 november, 2022 | Jimmie Nyman
VM-tipset – 29 november (29/11): Tips, förslag & analys
VM-tipset - 29 november (29/11): Tips, förslag & analys
Dags för ny omgång av VM-tipset! Svenska Spels kupong har spelstopp tisdag 29 november klockan 19:59.
28 november, 2022 | Emil Sandberg