Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 23 jun, 2018

Officiella startelvor: Sverige – Tyskland

Nu är startelvorna till gruppspelsmatchen mellan Sverige och Tyskland ute. Se de fullständiga startelvorna här!

Det blir alltså en ändring jämfört med den svenska startelvan som tog sig an Sydkorea i måndags. Victor Nilsson Lindelöf är frisk, och tar tillbaka sin platts i mittbackslåset från Pontus Jansson.

Sverige, officiell startelva

Olsen
Lustig – Lindelöf – Granqvist – Augustinsson
Claesson – Larsson – Ekdal – Forsberg
Berg – Toivonen

Tyskland har ändrat betydligt mer i sin startelva, sedan förlusten mot Mexiko i första omgången. Mats Hummels är skadad och ersätts av Antonio Rüdiger. Dessutom petas Sami Khedira och Mesut Özil, till förmån för Sebastian Rudy och Julian Draxler.

Tyskland, officiell startelva

Neuer
Kimmich – Boateng – Rüdiger – Hector
Kroos – Rudy
Müller – Draxler – Reus
Werner

Vid svensk seger är Sverige klart för åttondelsfinal. Slutar matchen oavgjort räcker det med att kryssa mot i så fall redan åttondelsklara Mexiko i sista omgången. Förlorar Sverige mot Tyskland måste man antagligen slå Mexiko i den sista matchen, och vid seger riskerar man fortfarande att bli utslagna på grund av målskillnad.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar