Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 16 nov, 2017

Lagen Sverige kan få i sin grupp till VM 2018

Nu är alla lag klara till VM 2018, och vi kan inte låta bli att spekulera i vilka landslag Sverige kan få möta i sin grupp. Vi plockar ut både den potientiella drömgruppen och mardrömsgruppen.

Lottningen av grupperna till VM kommer att ske den 1 december. Tills dess så håller vi tummarna på att Sverige hamnar i den grupp som på förhand har de enklaste motståndet.

Sverige har inte haft speciellt tur i lottningen så här långt. Först lottades man i samma VM-kvalsgrupp som både Holland och Frankrike. Efter att man lyckades ta sig vidare till play off blev man lottade mot Italien.

Möjliga grupper som Sverige kan hamna i

När grupperna till VM 2018 ska lottas så har man delat in lagen i olika seedningsgrupper. Där har man rankat lagen så att de bästa kommer i seedningsgrupp 1, och sedan ner till en fallande skala ner till seedningsgrupp 5.

Efter att Peru blev sista laget klara för VM så är även seedningsgrupperna klara. Här nedanför ser du vilka lag som tagit sig till respektive seedningsgrupp.

Seedningsgrupp 1

Ryssland, Tyskland, Brasilien, Polen, Portugal, Argentina, Belgien och Frankrike.

Seedningsgrupp 2

Spanien, Peru, Schweiz, England, Colombia, Mexiko, Uruguay, och Kroatien.

Seedningsgrupp 3

Danmark, Island, Costa Rica, Sverige, Tunisien, Egyptien, Senegal, och Iran.

Seedningsgrupp 4

Serbien, Nigeria, Australien, Japan, Marocco, Panama, Sydkorea och Saudiarabien.

Se resultatet av grupper till VM i Ryssland


Lottningen till grupperna i VM 2018 kommer att ta ett lag från varje seedningsgrupp för att till slut skapa en grupp med fyra lag. Det innebär att t.ex. inte Sverige kan lottas mot ett lag som idag befinner sig i samma seedningsgrupp.

Det ger oss en aning om ungefär hur Sveriges grupp till VM 2018 kan se ut. Nedanför har vi valt att själv plocka ut den bästa tänkbara gruppen som Sverige kan hamna i, samt den sämsta.

Dessa två potientiella grupperna är de lag som vi på Sportal anser att vi har bäst/sämst chans att ta sig vidare från.

Drömlottning av grupp för Sverige

  • Ryssland
  • Peru
  • Sverige
  • Saudiarabien

Mardrömslottning av grupp för Sverige

  • Tyskland
  • Spanien
  • Sverige
  • Nigeria

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar