Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 9 jul, 2018

Kroatien – England: Live stream & odds på semifinalen 11/7

Kroatien ställs mot England på onsdagskvällen, i VM:s andra semifinal. Läs allt inför matchen här, från troliga startelvor till var du hittar stream.

Streama Kroatien – England

TV4 är den kanal som visar Kroatien – England, men det finns andra sätt att titta på matchen.

CMore sitter på rättigheter att visa fotbolls-VM, och de sänder matchen. Det går alltså alldeles utmärkt att streama Kroatien – England om du har ett CMore-konto och -abonnemang. För blott 199 kr kan du se alla matcher från fotbolls-VM.

Matchen sänds givetvis live, men det går även att spola tillbaka och att pausa. Du kan titta direkt från din mobil/smartphone, dator/laptop, surfplatta/iPad eller TV.

  • Match: Kroatien – England, semifinal i VM 2018
  • Datum & tid: Onsdag den 11 juli, 20:00
  • Arena: Luzjnikistadin

England i semifinal på Sveriges bekostnad

I VM:s andra semifinal ställs England mot Kroatien i en match som spelas på Luzjnikistadion, Rysslands största arena. Domare Andrés Cunha blåser igång tillställningen klockan 20:00 på onsdagskvällen.

Det tar emot att skriva det, men England var det bättre laget mot Sverige och förtjänade att gå vidare till semifinalen. Nu är engelsmännens hybris större än någonsin, och fansen skanderar ”It’s coming home”.

Gareth Southgate har lyckats bra med sin 3-5-2-formation, och den enda match England förlorat i detta VM var i den betydelselösa, sista gruppspelsmatchen mot Belgien.

Kroatien imponerade stort i inledningen av VM, med bland annat en 3-0-seger mot Argentina. I slutspelet har det däremot sett trögare ut, och laget har inte lyckats avgöra förrän på straffläggning varken mot Danmark i åttondelen eller mot Ryssland i kvartsfinalen.

Speltips

Precis som semifinalen mellan Belgien och Frankrike är detta en på förhand oerhört jämn match. I vår mening har Kroatien den starkare truppen, med ett centralmittfält bestående av spelare av allra högsta världsklass.

Samtidigt ska vi komma ihåg att Kroatien fått se båda sina utslagsmatcher gå till förlängning, vilket kan tära på orken. Dock gick åtminstone en av Englands två utslagsmatcher till förlängning, så skillnaden bör inte vara alltför stor.

Vi tror på Kroatien i denna match, och gläds över att oddsen är högre på kroaterna. Vi spelar Kroatien att kvalificera sig till final för 2.30 gånger pengarna.

  • Tips: Kroatien – att kvalificera sig
  • Odds: 2.30, Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2477 Artiklar