Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 28 jun, 2018

Japan – Polen: Streama & tippa odds på matchen 28/6

Utgången i Japan – Polen kan ha betydelse för vilket lag Sverige får möta i en potentiell kvartsfinal. Läs allt inför matchen här.

Streama Japan – Polen

Om du vill titta på Japan – Polen kan det vara bra att veta att TV4 är den kanal som sänder matchen. Saknar du kanalen finns det andra sätt att se matchen.

CMore visar fotbolls-VM, och det går att streama Japan – Polen live med ett CMore-konto och abonnemang. Matchen visas givetvis direkt, men det går även att pausa och spola tillbaka.

På CMore ser du matcherna i HD-kvalitet, och det går att titta på fotbolls-VM från din iPad/surfplatta, mobil/smartphone, dator/laptop eller TV.

  • Match: Japan – Polen, Grupp H i VM 2018
  • Datum & tid: Torsdag den 28 juni, 16:00
  • Arena: Volgograd Arena
  • Stream: CMore

Trolig laguppställning, Japan

Kawashima
Sakai – Yoshida – Shoji – Nagatomo
Hasebe – Shibasaki
Haraguchi – Kagawa – Inui
Okazaki

Skador: –
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Polen

Szczesny
Piszczek – Glik – Pazdan – Rybus
Zielinski – Krychowiak
Balszczykowski – Milik – Grosicki
Lewandowski

Skador: –
Avstängningar: –

Vinnaren av gruppen kan möta Sverige i kvartsfinal

Japan och Polen möts idag i Grupp H, vars vinnare kommer att ställas mot tvåan i Grupp G på samma sida slutspelsträdet som Sverige. Vinner Japan denna match vinner man antagligen även gruppen, och ställs då alltså mot England eller Belgien i åttondelsfinal. Vinnaren av detta möte kommer sedan att möta Sverige eller Schweiz i kvartsfinal.

Med svenska ögon sett är Japan den nation av de tre möjliga gruppvinnarna i Grupp H (Japan, Senegal eller Colombia) som är mest fördelaktig att spela mot. Sen är det väl i och för sig ingen omöjlighet att Japan slås ut redan i åttondelen.

Vi ska dock inte räkna ut Polen i denna match. Polackerna har visserligen gjort ett väldigt svagt VM så här långt och är redan utslagna, men motivationen kan finnas ändå. Det vet vi som såg Marockos match mot Spanien, där redan utslagna Marocko klarade 2-2 mot det Spanien som behövde vinna för att vara säkra på gruppsegern.

Speltips

Japan har fortfarande allt att spela för, då en förlust kan innebära att man går från sin placering gruppetta till att missa avancemang. Ett oavgjort resultat däremot och vidareavancemanget är säkrat.

Polen är redan utslaget, och spelar bara för äran. Lagets stjärna Robert Lewandowski var kritisk mot sitt lag efter uttåget, och sa följande:

– Låt oss inse det: jag tycker inte att vi varit tillräckligt bra. Det är mycket som inte har funkat i det här mästerskapet som helhet, inte bara i dag. Det har varit svårt för mig att visa mina kvaliteter överhuvudtaget. Vi kämpade alla till slutet, men du vinner inte ett VM enbart genom att kämpa. Du behöver också kvalitet, vilket vi inte hade.

Vi tror på Japan i den här matchen, men man ska komma ihåg att de är vidare även på ett oavgjort resultat. Är ställningen lika i slutet av match kan vi inte förvänta oss Japan att ta några risker och att trycka framåt.

Därför spelar vi ”Japan att vinna – insatsen tillbaka vid oavgjort”. Detta till oddset 1.90 på Comeon, där du får 1500 kr att spela för vid insättning av 500 kr. Du får även en VM-boll på köpet.

  • Tips: Japan vinner matchen – insatsen tillbaka vid oavgjort
  • Odds: 1.90, Comeon

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar