Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 3 feb, 2022

Stryktipset 5 februari – FA-cupen, PL och Championship

Ny helg, nytt stryktips! Förra helgen betalade 13 rätt över en halv miljon, och givetvis hoppas vi på liknande utdelning nu – och att vi är med däruppe och slåss om de pengarna. Vi har god tro om ett gott resultat, då vi hittat en del spikar till bra värde, och samtidigt tror oss ha funnit en del sannolika skrällar.

Helgens kupong kretsar kring FA-cupen, men här får även en Premier League-match, tre Championship-matcher och en match från League One plats.

Vi väljer att spela med ett 96-raderssystem, vilket innefattar fem halvgarderingar, en helgardering och så sju spikar.

Stryktipset 5 februari

Stryktipskupongen

Spelstopp: lördag 5 februari, klockan 15:59.

1. Burnley – Watford, X2

Kupongens enda Premier League-match. Burnley ligger sist i tabellen, och Watford näst sist. Väldigt viktiga poäng på spel, men också väldigt viktigt för båda lag att inte förlora. När de här bottengängen möts i ångestmöten brukar det ofta sluta oavgjort, och krysset går därför först i våra system. Samtidigt har Watford precis tillsatt en ny tränare i Roy Hodgson, och som gjort sig känd för att snabbt kunna stabilisera lag. Kan vi få se en klassisk tränarbyteseffekt?

Burnleys resultatrad i Premier League den här säsongen är 1-9-8, medan Watford har 4-2-14. Blir det inte kryss, som vi tror mest på, tror vi att Watford blir det vinnande laget. Vi väljer att halvgardera denna match, och spelar X2.

2. Everton – Brentford, 1

Krislaget Everton har precis bytt tränare, då Frank Lampard ersatt Rafa Benítez. Kvalitetsmässigt är man ett klart starkare lag än Brentford, som dessutom har en tung period bakom sig med fyra raka förluster. Här tror vi att Lampard ger Everton en seger i sin första match vid rodret, och singlar 1:an.

3. Tottenham – Brighton, X2

Intressanta nyförvärv från Tottenhams del, då man på den näst sista dagen av transferfönstret hämtade in Dejan Kulusevski och Rodrigo Bentancur från Juventus. Frågan är om vi får se nyförvärven på plan redan här.

Brighton har gått väldigt starkt på sistone, och Graham Potters mannar har sju raka matcher utan förlust – trots att man mött Chelsea två gånger om, Everton och Leicester. Tottenham prioriterar kanske inte FA-cupen lika högt när man nu kämpar om att sluta topp 4 i ligaspelet, och med tre förluster på de fem senaste vågar vi inte lita på hemmalaget. Dessutom brukar de första matcherna efter landslagsuppehållen vara kluriga för topplagen, då deras spelare varit ifrån varandra medan bottenlagens trupper fått träna ihop. Vi satsar på skrällen här, och spelar X2.

4. Southampton – Coventry, 1

Southampton är klara favoriter här mot Coventry, som harvar i mitten av Championship. Southampton i sin tur ligger i mitten av Premier League, och har varken någon fight om Europaplats att lägga kraft på, eller någon nedflyttningsstrid att oroa sig över. Därav tror vi att man lägger stor vikt på denna FA-cupmatch. Med ett toppat Southampton hemma mot Coventry, då slösar vi inte på garderingar. Spiketta.

5. Stoke – Wigan, 1

Stoke ligger 12:a i Championship, och Wigan ligger 2:a i League One. Stoke har ett lag som är klasser starkare än gästerna, och har dessutom förstärkt laget bra under januarifönstret. Man värderar FA-cupen högt, medan Wigans klara prioritet den här säsongen är att säkra uppflyttning. Vi tror att Stoke gör jobbet, och spelar den raka 1:an.

6. Wolverhampton – Norwich, 1X

Wolves tränare Bruno Lago har gjort ett väldigt bra jobb sedan han ersatte Nuno Espirito Santo. Många trodde kanske att Espirito Santo skulle bli svårersatt, men det har bara gått bättre. Man slåss på allvar om att sluta topp 4 i Premier League, även om det givetvis blir tufft.

Norwich ligger på 17:e plats i Premier League, med en poäng till godo till nedflyttningsstrecket. Två lag som har viktiga matcher i ligan att fokusera på också, och som kanske inte kommer ta ut sig mer än nödvändigt här. Wolves förlorar inte här, men vi utesluter inte ett kryss. 1X blir därav vårt spel.

7. Huddersfield – Barnsley, 1

Huddersfield och Barnsley spelar båda i Championship, men medan Huddersfield är ett topplag är Barnsley klart sämst i serien. 14 poäng på 28 matcher, och det ska till ett under för att man inte ska åka ur den här säsongen. Men hoppet är det sista som överger människan, och de sista krafterna kommer att läggas på ligaspelet. Då vaskas FA-cupen mer eller mindre, och den här segern hämtar Huddersfield hem. Rak 1:a.

8. Peterborough – Queens Park Rangers, 12

Intressant och svårtippad match där bottenlaget Peterborough tar emot topplaget QPR, båda i Championship. I ligamötet lagen emellan vann faktiskt Peterborough, och här har QPR flera spelare skadade eller på landslagsuppdrag i Afrikanska Mästerskapen. Kunnandet är dock i grunden högre hos bortalaget. Krysset känns långsökt, mellan två lag som inte har för vana att spela oavgjort. Vi satsar på en ”gaffel”, och spelar 12.

9. Cambridge United – Luton, 2

Cambridge United, 13:e plats i League One, möter Luton, 9:e plats i Championship. En hel serie skiljer mellan dessa lag, och Luton har en historia av att ha lätt för Cambridge. Man slog dem exempelvis med 7-0 hösten 2017, senast man delade serie. Luton är ändå inte alltför stora favoriter av folket, och den raka 2:an finnes därmed till gott värde. Vi spikar Luton.

10. Blackpool – Bristol City, 1X2

En av tre Championship-matcher på kupongen. En riktig mittenmatch, mellan lagen på plats 15 och 16. De tre senaste mötena lagen emellan har slutat oavgjort, och de här lagen är väldigt jämna. Bristol gör dessutom en hel del mål och släpper in mycket bakåt, och det känns som att den här matchen kan sluta hur som helst. Vi helgarderar här, och håller tummarna för bortalaget och större utdelning.

11. Hull – Preston, 2

Hull har tre raka segrar i ryggen, men har i ärlighetens namn haft marginalerna med sig. Segrarna gör att laget streckas högt på kupongen, trots att man ligger fem placeringar bakom Preston i tabellen. Glöm heller inte att Hull har en lång skadelista, medan Preston har en nästintill full trupp till matchen. Vi satsar på tvåan, som trots en på förhand mycket jämn match betalar klart bättre än den överstreckade ettan.

12. Swansea – Blackburn, X2

Swansea ligger på 19:e plats i tabellen, medan Blackburn är 2:a. Trots det verkar folket tro att Swansea vinner här. Visserligen har man haft en del otur med missade målchanser, men är det en sådan säsong så är det. Det är knappast säkert att det plötsligt ska lossna mot Blackburn.

Blackburn har dessvärre haft en del problem med målskyttet det också, och vi tror därmed på en målfattig match. Vinner något lag så är det bortalaget. Vi spelar X2.

13. Burton Albion – Sheffield Wednesday, 2

Kupongens enda League One-match. Två ganska jämna lag, där Burton ligger 10:a och Sheffield Wednesday 8:a. Burton saknar dock sin bästa spelare, Daniel Jebbison, till den här matchen. Sheffield har samtidigt sett riktigt bra ut på sistone och vunnit tre av sina fyra senaste. Vi spikar 2:an.

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: SvenskaSpel
topptipset
Topptipset på skottdagen 2024 (29/2) bjuder på en salig blandning av matcher från stora delar av världen.
29 februari, 2024
europatipset
Veckans första Europatips bjuder på flera intressanta skrälldrag. Vi tror bland annat att Ligacupfinalisterna Liverpool och Chelsea är favoriter i fara och motiverar detta mer detaljerat i analysen nedan. Häng med!
28 februari, 2024
topptipset
Topptipset den 27/2 ger oss matcher från FA-cupen som blandas friskt med andra europeiska matcher.
27 februari, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar