Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 26 jan, 2023

Stryktipset – 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys

Inget Premier League i helgen, men väl FA-cupen och en rejäl Stryktipskupong! Här delar vi med oss av vårt tips och analys av de 13 matcherna!

Premier League har ett kortare uppehåll, men det betyder inte att de engelska lagen får någon ledighet. Det är nämligen full omgång av FA-cupen i helgen, där en match spelas under fredagen, elva under lördagen och sedan ytterligare ett par matcher på söndag och måndag.

I vanlig ordning spelar vi ett 96-raderssystem, vilket innebär fem halvgarderingar, en helgardering och sju spikar. Vill ni spela på några enstaka av matcherna bara, rekommenderar vi er att ni går via Bet365 och kanske även använder er av oddsbonusar.

Stryktipskupongen

Spelstopp: Lördag 28 januari, klockan 15:59

1. Manchester United – Reading, 1

Den första matchen på lördagens Stryktipskupong är den mellan Manchester United och Reading. Manchester United fortsätter att visa god form, trots två raka, oturliga poängtapp i Premier League. Man studsade nämligen tillbaka genom att besegra Nottingham Forest med 3-0 i ligacupen, och här tror vi på en ny succé i nästa cupmatch. Vi känner oss väldigt bekväma i att lämna 1:an ensam, när Championships mittenlag Reading gästar.

2. Preston – Tottenham, X2

Preston och Tottenham möts i en av alla sextondelsfinaler i FA-cupen. Tottenham har blandat och gett ett bra tag nu, och man vet verkligen inte var man har laget. Nog ska man vara starkare än Championshiplaget Preston, men i dagsläget är ett spel på Tottenham aldrig ett säkert spel. Preston har dessutom gjort det bra i januari månad, med tre segrar av fyra möjliga. Vi väljer att spela X2, och hoppas att Preston tar detta till förlängning!

3. Fulham – Sunderland. 1X

Fulham gör en otrolig säsong, där man ligger på sjunde plats i Premier League och faktiskt har realistisk chans på Champions League-plats. Frågan är om man kommer att ta med sig farten in i FA-cupen, eller om man har sånt fokus på Premier League att andra tävlingar blir lidande?

Sunderland gör en ganska så bra säsong i Championship, och slåss om playoff-plats. Vi vågar inte utesluta att man hotar Fulham här och får med sig ett oavgjort resultat efter 90 minuter. Vi spelar 1X.

4. Southampton – Blackpool, 1

Southampton ligger sist i Premier League, och Blackpool är näst sist i Championship. Nästan exakt en division skiljer alltså lagen åt vad gäller kvalitet. Southampton vaknade till liv en aning när man vann den livsviktiga bottenmatchen mot Everton, och i sådana här tillfällen – när ligasäsongen är otroligt svag – kan det vara skönt med att få en cupmatch mitt i allt. Nerverna och ångesten kring att riskera åka ur försvinner för ett ögonblick, och spelarna kan spela mer avslappnat. Dessutom mot ett svagt lag i form av Blackpool. Här tror vi på hemmaseger, och singlar 1:an.

5. Blackburn Rovers – Birmingham, 1

Två Championshiplag som möts i A-cupen. Blackburn ligger på fjärde plats i tabellen, och Birmingham på 19:e plats. När lagen möttes i ligaspelet vann Blackburn med 2-1, och dessutom vann Blackburn båda matcherna lagen emellan förra säsongen. Och säsongen innan dess. Mycket som talar för Blackburn här alltså, och vi tror att man vinner även denna gång. 1:an lämnas ensam.

6. Ipswich – Burnley, 2

Ipswich ligger på tredje plats i League One, medan Burnley toppar Championship. Med tanke på att Burnley mer eller mindre redan säkrat uppflyttning har man råd att även lägga fullt fokus på FA-cupen, medan Ipswich slåss för att nå direktuppflyttning och möjligtvis prioriterar bort FA-cupen. Vi väljer att singla 2:an.

7. Bristol City – West Bromwich, 1X2

Bristol City ligger på 17:e plats i Championship, men har visat väldigt god formkurva med sex raka matcher utan förlust. West Brom ligger på 10:e plats i Championship, men förlorade sin senaste match. Det är svårt att veta var båda lagen står sig, och när de mötts i ligan denna säsong har de vunnit ett möte var. Vi helgarderar!

8. Luton – Grimsby Town, 1

Luton slåss om playoff-plats till Premier League, medan Grimsby Town är ett lag på nedre halvan av League Two. Här är det inget snack om vilket lag som gäller som favoriter, och med tanke på att Luton dessutom har fördel av hemmaplan har vi svårt att se annat än att de går segrande ur den här matchen. Den raka 1:an singlas.

9. Sheffield W – Fleetwood, 1X

Sheffield Wednesday ligger på andra plats i League One, medan Fleetwood står på 17:e plats i samma serie. Sheffield går som tåget för tillfället och är rättmätiga favoriter här. Men man vet aldrig med dessa cupmatcher, särskilt med tanke på vilka viktiga ligamatcher Sheffield har framför sig. Vi tror på hemmaseger, men väljer att gardera oss med det oavgjorda resultatet. 1X.

10. Coventry – Huddersfield, 1X

Match från Championship. Coventry är helt ur form, och även om Viktor Gyökeres gör det bra kan han inte ordna allt på egen hand. Trots den djupa formdippen ligger man i mitten av tabellen, men vi får se vart det här slutar om man fortsätter på samma vis. Huddersfield ligger på nedflyttningsplats, men har vunnit två av sina fyra senaste matcher. Tre av lagens fyra senaste matcher mot varandra har slutat oavgjort, och vi väljer att inleda med X för att sedan gardera oss med en hemmaseger. 1X blir vårt spel.

11. Hull – Queens Park Rangers, X2

Kupongens andra Championshipmatch. Hull och QPR ligger båda i mitten av tabellen, där QPR numera kryssar nästan alla sina matcher; fyra av lagets fem senaste matcher har slutat oavgjort. Men på bortaplan är man ett av seriens bästa lag, och mot ett svagt Hull tror vi mer på QPR än på Hull. Vi spelar X2 i denna match.

12. Middlesbrough – Watford, 1

Middlesbrough har vunnit sina tre senaste hemmamatcher, och det har inte blivit en enda förlust på Riverside Stadium sedan i oktober. Här ställs man mot ett Watford som är svaga på bortaplan, och som inte visat någon jätteform på sistone. Vi spikar 1:an.

13. Peterborough – Portsmouth, 1

Kupongens enda match från League One. Peterborough ligger på 8:e plats i tabellen, medan vi har Portsmouth på 10:e plats. På hemmaplan är Peterborough ett av seriens bästa lag, där man har 8-1-3. Att jämföra med lagets bortafacit 4-1-8. Man har dessutom vunnit sina tre senaste hemmamatcher mot Portsmouth, och vi tror på en fjärde raka. 1:an singlas.

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Antal rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: Svenska Spel

Relaterat

em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
11 juni, 2024
em
Hitta TV kanal eller live stream för att sända Tyskland - Skottland från EM 2024. Vi tipsar gratis om vart & hur du kan se matchen!
10 juni, 2024
em
Planerar du att spela Euros 2024 fantasy manager teams? Då ger vi tips på spelare att plocka in i ditt lag för EM fantasy.
06 juni, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2494 Artiklar