Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 16 mar, 2023

Stryktipset – 18 mars (18/3): Tips, förslag & analys

18 mars är det återigen dags för Stryktipset! Här ger vi er vår analys på kupongens 13 matcher.

Helgens Stryktipskupong bjuder oss på fem matcher från Premier League, en från FA-cupen och sju från Championship. I vanlig ordning spelar vi ett 96-raderssystem, vilket innebär sju spikar, fem halvgarderingar och en helgardering.

I den här texten går vi igenom samtliga 13 matcher från kupongen. Önskar ni att endast spela på enskilda av matcherna så kan vi tipsa er att fundera över att använda oddsbonusar utan omsättningskrav. Det kan ni exempelvis göra hos Leo Vegas.

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Antal rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Chelsea – Everton, 1

Chelsea har vunnit sina tre senaste matcher, och kanske har Graham Potter äntligen fått ordning på laget. De flesta var ju överens om att Potter var en bra anställning när han tillsattes. Nu ställs Chelsea emot Everton, som ligger på 15:e plats. Laget har gått bättre under nye tränaren Sean Dyche, och höjt sitt poängsnitt klart, men det är på hemmaplan man tagit poängen. Borta har det blivit en pinne på tre matcher under Dyche, och mot ett Chelsea som vaknat tror vi att det blir en ny nollpoängare. Vi lämnar 1:an ensam.

2. Southampton – Tottenham, 2

Det har varit mycket upp och ner för Antonio Contes Tottenham denna säsong. Mot Nottingham Forest senast fick Richarlison äntligen chansen från start, och tog den genom att ordna en straff, stå för en assist och sätta dit ett riktigt pangmål, vilket dessvärre dömdes bort för en knapp offside.

För Southampton har säsongen mest varit ner, och laget ligger sist i Premier League. Senast förlorade man hemma mot Brentford, och här tror vi att det blir en ny förlust. Vi spikar 2:an.

3. Brentford – Leicester, 1

Brentford står för en stabil säsong, där man ligger på 8:e plats och kryssar nästan hälften av sina matcher. Leicester är helt ur form, och har förlorat sina fem senaste matcher alla tävlingar inkluderade. Jamie Vardy har inte alls varit sig lik denna säsong, med blott ett mål, och laget lider av att sakna någon som kan göra målen i hans ställe. Här tycker vi att värdet på Brentford duger, och vi spelar en singeletta.

4. Wolverhampton – Leeds, 1X

Två lag som slåss om att undvika nedflyttning, och som här drabbar samman i vad som lär vara ett ångestdrabbat möte. Vi tror på mycket kamp, få mål, och två lag som är mer rädda för att förlora än angelägna om att vinna. Dessa förutsättningar bäddar upp för att det oavgjorda resultatet ligger nära till hands, men samtidigt hade det inte förvånat om Leeds åker på ännu en förlust. Vi spelar 1X.

5. Aston Villa – Bournemouth, 1

Aston Villa visar god form, och har tagit sju poäng på sina tre senaste matcher. Här möter man ett lag som man har god vinstchans emot, AFC Bournemouth. Bournemouth ligger på 18:e plats i tabellen och har det tufft, även om man skrällde genom att besegra Liverpool senast. Här tror vi dock att man kastas tillbaka till verkligheten, och förlorar. Rak 1:a.

6. Manchester City – Burnley, 1

En FA-cupmatch smyger sig in på kupongen, där Manchester City tar emot Championshiplaget Burnley. Här lär vi få se Hjalmar Ekdal få chansen att tampas emot Citys stjärnor, även om en sådan som Erling Braut Haaland kanske vilas. Oavsett om City roterar och luftar laget, så är det inget snack om att klasskillnaden är så pass stor att man kommer vinna här. Singeletta.

7. Blackpool – Coventry, 2

Coventry jagar vidare mot playoff, och Viktor Gyökeres stod för ett nytt mål när man senast förlängde sin obesegrade svit genom att kryssa mot Wigan, vilket man nog såg mer som två förlorade poäng än en vunnen sådan. Men nu har man hur som helst inte förlorat på åtta matcher.

För att kampen om playoff-plats ska fortsätta vara realistisk måste man vinna matcher som denna, mot ett Blackpool på nedflyttningsplats. Det tror vi att man lyckas med, och vi lämnar 2:an ensam.

8. Middlesbrough – Preston, 1X

Championships tabelltrea Middlesbrough ställs mot ett av seriens formstarkaste lag, i 11:e-placerade Preston. Preston har vunnit tre av sina fem senaste matcher, och har sju raka matcher utan förlust. Middlesbrough har också god form, även om man förlorade mot West Brom för fyra omgångar sedan.

Här är ”Boro” absolut favoriter, men vi vågar inte utesluta att det blir oavgjort mot ett för stunden väldigt svårslaget Preston. Vi spelar 1X.

9. Queens Park Rangers – Birmingham, 1X

Två lag som ligger strax ovanför nedflyttningsstrecket i Championship, men som ändå har sju poäng till godo ned till strecket. Båda lag visar svag form, och man ska vara glada över att lagen nedanför är lika svaga. Förlust här riskerar dock att göra att man dras med mer i den där nedflyttningskampen, och här är det viktigt att undvika att förlora. Vi tror att vi får se två avvaktande lag och en match med mycket kamp, där krysset ligger nära till hands. Är det något lag som går vinnande ur striden tror vi på hemmalaget QPR. 1X.

10. Reading – Hull, X2

Reading har fyra raka förluster, och har knappast hittat någon vidare vårform. Här ställs man mot ett Hull som man besegrade på bortaplan i november, efter ett sent avgörande i en händelsefattig match. Hull har visat hyfsad form, och är det något lag som vinner denna gång tror vi att det är dem. Men det kan lika gärna sluta oavgjort. Vi spelar X2.

11. Rotherham – Cardiff, 2

Bottenmöte mellan två lag precis ovanför strecket. Ångestladdad match, där en seger verkligen kan vara vad som tar lagen upp på mer säker mark. Rotherham kommer från två raka förluster, men har fördel av hemmaplan. Cardiff blir dock kraftigt undervärderade av svenska folket – medan Svenska Spel ger dem 36 procents chans till vinst har de bara streckats till 29 procent. Där ser vi ett stort spelvärde, och spikar 2:an.

12. Stoke – Norwich, 1X2

Stoke visar något bättre form än Norwich, men Norwich är det på pappret starkare laget. Stoke har samtidigt fördel av hemmaplan. Vi har svårt att förutspå den här matchen, som vi tycker kan sluta lite hur som helst. Vi helgarderar.

13. Sunderland – Luton, X2

Luton är Championships formstarkaste lag, och man har vunnit fyra av sina fem senaste matcher. Sunderland visar mer tveksam form, men har haft lite stolpe ut och har visat att de besitter kvaliteter. Här tror vi mer på Luton, men utesluter inte att Sunderland får med sig poäng. Vi spelar X2.

Relaterat

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar