Streama Eurovision 2021: Se live stream & TV (22/5)

Den 22 maj så kommer den stora finalen av Eurovision 2021 att avgöras. Många samlar sig framför sin TV för att följa med i tävlingen live. Vi tipsar här om hur du kan streama Eurovision på nätet.

Det har blivit en tradition att följa Eurovision Song Contest (ESC) i framför allt Europa – men även andra delar av världen. Det finns ett enormt intresse om att se Eurovision 2021 stream både inom Sverige och utomlands.

På Sportal.se brukar vi främst tipsa om sport och större matcher som du kan se via live streaming. Med tanke på att vi ofta fokuserar på odds – så passar Eurovision in i vår tablå. Det är många som väljer att spela på Eurovision 2021 final odds & betting inför och under finaldagen. Vi har hämtat spelen från Betsson Sverige.

Vad: Final i Eurovision Song Contest 2021
Vart: Rotterdam, Nederländerna
När: Den 22/5, kl. 21:00
Live stream & TV: SVTPlay, SVT1 & Eurovision.TV
Speltips: Sverige vinner (65.00 i odds hos Betsson)
Deltagande bidrag: 26 st

Eurovision stream

Du kommer kunna streama Eurovision Song Contest 2021 inne hos SVTPlay. Där kommer du kunna se tävlingen direktsänt och helt gratis.

Notera gärna att detta är en live stream som endast är tillgänglig inom Sverige. Skulle du befinna dig utomlands så är det inte möjligt att se Eurovision 2021 hos SVTPlay.

Sedan Eurovison Song Contest (ESC) började sändas i Sverige så är det SVT som har haft uppdraget att visa tävlingen. Det är en del av public service – som därför kommer vara gratis och utan reklampauser.

I sällskap under din Eurovision stream så kommer det finnas svenska kommentatorer. Detta i form av radarparet Christer Björkman och Edward af Sillén. Två profiler som är mycket stora inom melodifestivalen och Eurovision.

Här nedanför så kan du se vad som krävs för att du kan kunna titta på Eurovision 2021 online.

 • Gå till SVTPlay
 • Välj den live stream du vill se
 • Se Eurovision Song Contest 2021!

Se ESC 2021 utomlands?

Är du inte i Sverige när tävlingen ska arrangeras så kan det vara ett problem. Hos SVTPlay så kan man endast se Eurovision stream inom Sveriges gränser. Då kommer inte svenskar som befinner sig utomlands kunna välja SVTPlay.

Det går då att hitta andra live streams från tävlingen hos Eurovision.tv. Där lägger man ständigt upp videor och filmer från tävlingen. De har även live streams från Eurovision finalen som avgörs den 22 maj.

Där kommer det dessvärre inte vara svenska kommentatorer som är med under sändningen.

Eurovision på TV

Eurovision Song Contest 2021 kommer att sändas på SVT1. Traditionen är lång. TV kanalen har visat Eurovision sedan 1958. Vilket man gjort med stor bravur.

Kanalen ingår i stort sett i alla kanalpaket som man kan tänkas ha till sin TV. Därför är det många i Sverige som kommer att kunna se Eurovision på TV. Det är enligt många det allra enklaste och bästa viset för att sända tävlingen.

 • TV-kanal: SVT1
 • Kostnad: Gratis
 • Svenska kommetatorer: Ja
 • HD: Ja

Program & schema

 • 20:30 – ESC försnack på SVTPlay
 • 21:00 – Eurovision Song Contest startar på SVTplay & SVT1
 • Cirka 22:30 – Omröstningen startar
 • Cirka 23:00 – Rösterna presenteras
 • Cirka 23:30 – Vinnaren utses
 • 00:00 – Sändning avslutas

Eurovision film

Många som söker efter att streama Eurovision syftar på en film från 2020 med bl.a. Will Ferrell. Det är en film som heter Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Det är en komedi som snabbt blivit mycket populär.

Du kan se Eurovision film hos Netflix. Där har man denna filmen i utbudet. Du kan se filmen genom att skapa ett konto och signa upp ett abonnemang.

Du hittar till filmen via länken: https://www.netflix.com/se/title/80244088

Andra nyheter

Stryktipset – 18 juni (18/6): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 18 juni (18/6): Tips, förslag & analys
Stryktipset! Denna lördag hämtar vi matcher från Division 1 Norra, Division 1 Södra, finska Veikkausliiga och norska Eliteserien.
17 juni, 2022 | Emil Sandberg
Streama Liverpool – Real Madrid: Se live stream & TV (28/5)
Streama Liverpool - Real Madrid: Se live stream & TV (28/5)
Champions League final i fotboll där giganterna Liverpool och Real Madrid gör upp om trofén. Vi går igenom hur du streamar finalen online eller på TV.
26 maj, 2022 | Katten Jansson
Streama Sverige – Kanada: Se live stream & TV (Hockey VM 2022)
Streama Sverige – Kanada: Se live stream & TV (Hockey VM 2022)
Sänd kvartsfinal mellan Sverige - Kanada stream eller TV. Vi visar dig gratis vart du kan streama matcher i hockey VM 2022 online eller via TV kanal.
25 maj, 2022 | Jimmie Nyman
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]