Sveriges lag i stafetten för damer i VM

Sverige har nu valt ut fyra åkare på både dam- och herrsidan för att köra stafetter under VM i skidor. På damsidan så sägs Sverige vara guldfavoriter – och på herrsidan så finns det en chans att ta medalj – men troligen efter Ryssland och Norge.

Här nedanför kommer vi samla det laget som Sverige kommer att ställa upp med på damsidan. Det har inte varit helt lätt att ta ut lagen. Inte minst hos just damerna – där det ständigt är otroligt hård konkurrens.

Tid för starten av damstafetten är kl. 13:15, den 4 mars. För herrarna så kommer stafetten att avgöras kl. 13:10, den 5 mars. Det är två otroligt roliga tävlingar att se framemot.

  • Tävling: Stafett – 4×5 km, damer
  • Start: Den 4 mars, kl. 13:15
  • Speltips: Sverige vinner

Sverige stafettlag – damer

På damsidan så är laguttagningen ganska självklar – men hade chockat många om den släppts för cirka en vecka. Det finns namn i laget som vi inte alls trodde skulle finnas med – men det känns fortfarande välidgt tryggt.

De svenska damerna kommer ha Norge som största utmanare – med Therese Johaug i spetsen. En mycket jämn kamp på förhand.

  • Första sträckan: Jonna Sundling

Jonna Sundling har visat otroliga resultat under VM. Det har blivit två guldmedaljer för henne under mästerskapet. En inviduell medalj i sprint – och en medalj tillsammans med Maja Dahqvist i sprintstafetten. Det har gett henne en plats nu i lagen. Välförjänt!

Hon kommer att åka samma sträcka som Tiril Udnes Weng i Norge.

  • Andra sträckan: Charlotte Kalla

Det är svårt att inte glädjas av Charlotte Kallas ”comeback” i VM. Från att vara helt uträknad och ombed från norskt håll att lägga ner skidkärriären – så visar hon att hon håller nivån – och mer där till. Hon har gjort fantastiska distanslopp under VM och nypt med topplaceringar strax utanför pallen. Vi trodde aldrig vi skulle säga det – men det känns bra med Kalla på andra sträckan.

Charlotte Kalla kommer att kämpa emot den andra systern Weng i Norge – Heidi Weng.

  • Tredje sträckan: Ebba Andersson

Det finns egentligen bara två svenskor som är klara för att åka stafett för Sveriges landslag. En av de är Ebba Andersson som har slutat trea i båda distansloppen som hon ställt upp i. Det är ingen som frågasätter att Ebba nu får chansen att åka mot Norges starkaste kort – Therese Joahug. Det den svåraste uppgiften som någon har under stafetten den 4 mars.

  • Fjärde sträckan: Frida Karlsson

Om Ebba Andersson är en självklarhet – så är Frida Karlsson ännu mer säker. Hon har slutat efter Johaug i de loppen som hon vunnit. Det har blivit två silver redan – och nu har hon chansen att åka in ett guld. Hon kommer att ställas mot den norska stjärnjunioren – Helene Marie Fossesholm. Klar fördel Sverige om vi växlar ut samtidigt som Norge inför avslutniningen.

Ingen Linn Svahn?

Många hade nog trott inför VM i längdskidor att det skulle vara Linn Svahn som hade en självklar plats i laget. Det har varit lite skadeproblem för Linn Svahn – vilet har stört hennes uppladdning inför VM. Det har varit tungt att se för Linn, men tur är att Sverige har mycket bred trupp med flera ersättare. Vi tror helt klart att Sverige har goda chanser att ta en guldmedalj.

Odds inför stafetten

Här kan du se oddsen för de olika lagen som ställer upp i damstafetten. Enligt oddsen så är det Sveriges lag som är favoriter. Oddsen är från Unibet och har en online betting bonus för alla nya medlemmar. Det är ett bra knep för att få mer pengar att spela för – och mer vinstchanser.

Landslag Vinnare – Odds från Unibet
Sverige 1.51
Norge 2.65
Ryssland 11.00
USA 21.00
Finland 61.00

 

Jadon Sancho är klar för Manchester United
Jadon Sancho är klar för Manchester United
Den engelska ytterforwarden, Jadon Sancho, som ansluter från Borussia Dortmund, har signerat ett femårskontrakt med Premier League laget Manchester United.
News icon 23 juli, 2021
Author icon Katten Jansson
Sveriges medaljhopp - Svenskar du inte får missa i OS 2021
Sveriges medaljhopp - Svenskar du inte får missa i OS 2021
Sverige har flera bra medaljchanser under OS 2021. Här har vi radat upp de höjdpunkter vi tror har bäst chanser att vinna medaljer! …
News icon 23 juli, 2021
Author icon Jimmie Nyman
Mikael Ymer är i kvartsfinal i Gstaad
Mikael Ymer är i kvartsfinal i Gstaad
Sverigeettan i herrtennis Mikael Ymer har tagit sig till kvartsfinalen i ATP Gstaad i Schweiz där han fortsätter att visa stark form på grusunderlaget.
News icon 22 juli, 2021
Author icon Katten Jansson