Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 12 feb, 2021

Sprint, damer 13/2, Skidskytte VM: Speltips & odds

Sprint, damer 13/2, Skidskytte VM: Speltips & odds

I Sverige är det otroligt populärt att följa våra stjärnor i skidskytte. Ännu intressantare blir det när det är ett Skidskytte VM är pågående. Lördagen den 13/2 är det dags för sprint för damer.

I sprint för damer har Hanna Öberg, Linn Persson, Mona Brorsson och Elvira Öberg chansen att jaga nya medaljer för svensk del. Allra bäst chans har Sveriges egna skidskyttedrottning – Hanna Öberg.

Här kommer vi kolla in vilka odds som finns att spela på inför damernas sprint i VM. Där kan vi se att Hanna Öberg har goda chanser att bland sig i medaljchanserna.

Vad: Damer, sprint – Skidskytte VM 2021
När: Kl. 14:45, den 13/2
Vart: Pokljuka, Slovenien
Live stream: SVTPlay
TV-kanal: SVT1 & SVT2
Speltips: Hanna Öberg vinner guld (9.00 hos Unibet)
Svenska medaljer just nu: 2, (1 guld – Martin Ponsilouma, 1 brons – Mixstafett)

Inför sprinten – form & vinstchanser

Hur formen står till för de svenska åkarna är ännu lite oklart. Hittills har endast Hanna Öberg och Linn Persson varit ute och testat banan och skjutvallen i Pokljuka på riktigt. De gjorde man i mixedstafetten – och lyckades plocka hem ett brons.

Linn Persson överraskade med en bra åkform och ett stabilt skytte som vanligt. Hanna Öberg visade inte storform i spåren, men hennes sista skytte i stafetten var imponerade. Hon avfyrade en hel serie i stående på 18.5 sekunder. Det helt utan att missa ett enda skott. Imponerande, och känns bra inför fortsättningen.

Största frågetecknet vilar tyvärr på Elvira Öberg. Hon har hela tiden varit med att utmana om fina placeringar i världscupen. Hennes skytte är ganska ostabilt, och kan oftast sluta lite hur som helst. Hennes styrka ligger i åkningen.

Tyvärr har de senaste världscupstävlingarna inför VM visat på en allt sämre åkform. Därför valde svenska landslaget att peta Elvira Öberg i mixedstafetten – och ersattes av Linn Persson. Linn Persson gör goda resultat för att utamna om andra platsen i landslaget efter Hanna Öberg.

Mona Brorsson har under säsongen visat prov på ett bra skytte. Hon påminner ganska mycket om Linn Persson. Stabil skytt, men tappar oftast placeringar i spåret. Håller hon ihop åkningen så brukar hon sluta topp 20 i de flesta tävlingar.

Läs mer om Skidskytte VM 2021 i guide med program & alla odds.

Bästa oddsen

Inför damernas sprint i skidskytte VM så finns det odds för vem som ska vinna guldmedaljen. I toppen så ser vi självklart de norska åkarna. De är som alltid huvudkonkurrernter till Sverige. Oavsett om det är damer eller herrar som åker.

Alla odds kommer från Bet365.

Åkare Odds
T. Eckhoff 4.75
M. Roiseland 6.00
H. Öberg 9.00
D. Herrman 12.00
L. Hauser 11.00
D. Wierer 15.00
nyheter
Viktor Gyökeres är glödhet på inför transfers & övergångarna i sommar. Vilken blir hans nya klubb? Se odds för transfer till Arsneal & Chelsea.
11 april, 2024
stryktipset 30 mars
stryktipset
Stryktipset 30 mars! Läs vår analys och vårt spelförslag till kupongen!
29 mars, 2024
premier-league
Viaplay släpper nyheten om att de kommer dela Premier Leagues sändningar nästa säsong med en annan streamingstjänst.
27 mars, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar