Sprint, damer 13/2, Skidskytte VM: Speltips & odds

I Sverige är det otroligt populärt att följa våra stjärnor i skidskytte. Ännu intressantare blir det när det är ett Skidskytte VM är pågående. Lördagen den 13/2 är det dags för sprint för damer.

I sprint för damer har Hanna Öberg, Linn Persson, Mona Brorsson och Elvira Öberg chansen att jaga nya medaljer för svensk del. Allra bäst chans har Sveriges egna skidskyttedrottning – Hanna Öberg.

Här kommer vi kolla in vilka odds som finns att spela på inför damernas sprint i VM. Där kan vi se att Hanna Öberg har goda chanser att bland sig i medaljchanserna.

Vad:Damer, sprint – Skidskytte VM 2021
När:Kl. 14:45, den 13/2
Vart: Pokljuka, Slovenien
Live stream:SVTPlay
TV-kanal:SVT1 & SVT2
Speltips:Hanna Öberg vinner guld  (9.00 hos Unibet)
Svenska medaljer just nu:2, (1 guld – Martin Ponsilouma, 1 brons – Mixstafett)

Inför sprinten – form & vinstchanser

Hur formen står till för de svenska åkarna är ännu lite oklart. Hittills har endast Hanna Öberg och Linn Persson varit ute och testat banan och skjutvallen i Pokljuka på riktigt. De gjorde man i mixedstafetten – och lyckades plocka hem ett brons.

Linn Persson överraskade med en bra åkform och ett stabilt skytte som vanligt. Hanna Öberg visade inte storform i spåren, men hennes sista skytte i stafetten var imponerade. Hon avfyrade en hel serie i stående på 18.5 sekunder. Det helt utan att missa ett enda skott. Imponerande, och känns bra inför fortsättningen.

Största frågetecknet vilar tyvärr på Elvira Öberg. Hon har hela tiden varit med att utmana om fina placeringar i världscupen. Hennes skytte är ganska ostabilt, och kan oftast sluta lite hur som helst. Hennes styrka ligger i åkningen.

Tyvärr har de senaste världscupstävlingarna inför VM visat på en allt sämre åkform. Därför valde svenska landslaget att peta Elvira Öberg i mixedstafetten – och ersattes av Linn Persson. Linn Persson gör goda resultat för att utamna om andra platsen i landslaget efter Hanna Öberg.

Mona Brorsson har under säsongen visat prov på ett bra skytte. Hon påminner ganska mycket om Linn Persson. Stabil skytt, men tappar oftast placeringar i spåret. Håller hon ihop åkningen så brukar hon sluta topp 20 i de flesta tävlingar.

Läs mer om Skidskytte VM 2021 i guide med program & alla odds.

Bästa oddsen

Inför damernas sprint i skidskytte VM så finns det odds för vem som ska vinna guldmedaljen. I toppen så ser vi självklart de norska åkarna. De är som alltid huvudkonkurrernter till Sverige. Oavsett om det är damer eller herrar som åker.

Alla odds kommer från Bet365.

 

ÅkareOdds
T. Eckhoff4.75
M. Roiseland6.00
H. Öberg9.00
D. Herrman12.00
L. Hauser11.00
D. Wierer15.00
Sveriges EM-trupp 2021 presenterad – se alla spelare
Sveriges EM-trupp 2021 presenterad – se alla spelare
Här är namnen som ska göra det för Sverige i sommar! Kolla in hela EM-truppen! …
News icon18 maj, 2021
Author iconEmil Sandberg
Streama Atalanta – Juventus: Se live stream & TV (19/5)
Streama Atalanta – Juventus: Se live stream & TV (19/5)
Vill du kunna se final av italienska cupen (coppa italia) 2021? Se hur du kan sända Atalanta - Juventus stream på nätet under den 19 maj.
News icon18 maj, 2021
Author iconJimmie Nyman
Tre kronors trupp till ishockey VM – Sveriges uttagning
Tre kronors trupp till ishockey VM – Sveriges uttagning
Se alla spelare som är uttagna till Sveriges trupp inför ishockey VM 2021. Tre Kronors lag består av spelare från NHL, KHL och SHL m.m.
News icon17 maj, 2021
Author iconJimmie Nyman