Ingen publik till premiär av Allsvenskan & SHL-slutspel

Det var säkert många som hoppades på att Sveriges restriktioner skulle lätta till premiären av Allsvenskan den 10 april. Så ser det inte ut att bli. Ett förtydligande från regeringen och Folkhälsomyndigheten säger att inga nya lättnader är påväg.

Vaccineringen går stadigt framåt. Målet från regeringen var att alla skulle vara vaccinerade till midsommar. Det gav många hopp om att situationen skulle bli bättre inför den Allsvenska premiären.

Det ser nu mörkt ut för de som hoppats på möjligheter att följa sitt favoritlag från Allsvenskan under hela säsongen 2021.

Besked från FHM

Reglerna och restriktionerna som just nu finns i Sverige skulle sluta gälla den 11 april. Nu har FHM (Folkhälsomyndigheten) uttalat sig om att reglerna inte kommer lättas upp. Istället så rekommenderar de att rådande restriktioner förlängs till den 3 maj.

Regeringen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet har hittils inte tagit beslut på egen hand – utan lyssnat blint på Folkhälsomyndigheten. Inget tyder på att de skulle ändra på den saken. Därför ser det mesta ut att stå still fram tills den 3 maj. Vilket innebär att flera matcher i Allsvenskan kommer att spelas helt utan någon publik.

För att följa de första matcherna så bör man se Allsvenskan live online & på TV. Det har den svenska publiken sett till att få vänja sig med. Valet har inte varit något annat.

Fotbollsförbundet och svenska ishockeyförbundet har jobbat febrilt med att kunna få släppa in publik. Man har arbetat med en plan med publikvärdar, avstånd och möjligheter till handsprit m.m. Detta verkar vara i onödan då de grundliga restriktionerna förväntas att ligga kvar.

SHL-slutspelet blir också utan publik

Är du intresserad av ishockey från SHL så är det också dåliga nyheter. Man hade länge hoppats på att SHL-slutspelet skulle spelas inför publik. Det kändes som att det var möjligt när regeringen satte målet på att alla skulle vara vaccinerade till midsommar.

Det innebär att man måste även sända SHL-slutspel hockey via live streams på nätet för att följa matcherna direkt. Kanske kan det lättas upp till finalerna – men just nu vågar nog inga besvikna hockeysupportrar hoppas på det för mycket.

Vi får se om det blir några större protester eller ifrågasättning från förbundet till regeringen. De har under hela föregående år haft nära kontakt med främst kulturministern Amanda Lind.

Utöver ishockey och fotboll så stör restriktionerna för även ligorna inom handboll, bandy, innebandy och basket.

Läs mer sportnyheter i Sverige? Kolla in vår startsida med nya uppdateringar om all möjlig sport!

Stryktipset – 22 maj (22/5): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 22 maj (22/5): Tips, förslag & analys
Stryktipset avgörs på söndagen denna helg! Denna vecka ryms hela den avslutande omgången från Premier League samt två matcher från Allsvenskan och en från Serie A …
20 maj, 2022 | Emil Sandberg
Sveriges trupp till Nations League i juni presenterad – ingen Zlatan
Sveriges trupp till Nations League i juni presenterad - ingen Zlatan
Zlatan Ibrahimovic står över på grund av skadeproblem. Däremot finns bland annat Gabriel Gudmundsson och Hjalmar Ekdal med.
18 maj, 2022 | Emil Sandberg
Streama Eintracht Frankfurt – Rangers: Se live stream & TV (18/5)
Streama Eintracht Frankfurt - Rangers: Se live stream & TV (18/5)
Finalen i Europa League spelas mellan Eintracht Frankfurt och Rangers. Rätt så öppet möte. Se hur du streamar kampen online eller ser den på en TV kanal.
16 maj, 2022 | Katten Jansson