Ingen publik till premiär av Allsvenskan & SHL-slutspel

Det var säkert många som hoppades på att Sveriges restriktioner skulle lätta till premiären av Allsvenskan den 10 april. Så ser det inte ut att bli. Ett förtydligande från regeringen och Folkhälsomyndigheten säger att inga nya lättnader är påväg.

Vaccineringen går stadigt framåt. Målet från regeringen var att alla skulle vara vaccinerade till midsommar. Det gav många hopp om att situationen skulle bli bättre inför den Allsvenska premiären.

Det ser nu mörkt ut för de som hoppats på möjligheter att följa sitt favoritlag från Allsvenskan under hela säsongen 2021.

Besked från FHM

Reglerna och restriktionerna som just nu finns i Sverige skulle sluta gälla den 11 april. Nu har FHM (Folkhälsomyndigheten) uttalat sig om att reglerna inte kommer lättas upp. Istället så rekommenderar de att rådande restriktioner förlängs till den 3 maj.

Regeringen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet har hittils inte tagit beslut på egen hand – utan lyssnat blint på Folkhälsomyndigheten. Inget tyder på att de skulle ändra på den saken. Därför ser det mesta ut att stå still fram tills den 3 maj. Vilket innebär att flera matcher i Allsvenskan kommer att spelas helt utan någon publik.

För att följa de första matcherna så bör man se Allsvenskan live online & på TV. Det har den svenska publiken sett till att få vänja sig med. Valet har inte varit något annat.

Fotbollsförbundet och svenska ishockeyförbundet har jobbat febrilt med att kunna få släppa in publik. Man har arbetat med en plan med publikvärdar, avstånd och möjligheter till handsprit m.m. Detta verkar vara i onödan då de grundliga restriktionerna förväntas att ligga kvar.

SHL-slutspelet blir också utan publik

Är du intresserad av ishockey från SHL så är det också dåliga nyheter. Man hade länge hoppats på att SHL-slutspelet skulle spelas inför publik. Det kändes som att det var möjligt när regeringen satte målet på att alla skulle vara vaccinerade till midsommar.

Det innebär att man måste även sända SHL-slutspel hockey via live streams på nätet för att följa matcherna direkt. Kanske kan det lättas upp till finalerna – men just nu vågar nog inga besvikna hockeysupportrar hoppas på det för mycket.

Vi får se om det blir några större protester eller ifrågasättning från förbundet till regeringen. De har under hela föregående år haft nära kontakt med främst kulturministern Amanda Lind.

Utöver ishockey och fotboll så stör restriktionerna för även ligorna inom handboll, bandy, innebandy och basket.

Läs mer sportnyheter i Sverige? Kolla in vår startsida med nya uppdateringar om all möjlig sport!

Spelbolaget Casumo fyller 10 år – Ny bonus
Spelbolaget Casumo fyller 10 år – Ny bonus
Det svenska spelbolaget Casumo firar 10 år. De kommer att fira med nya bousar för nya spelare! …
3 oktober, 2022 | Jimmie Nyman
Streama Inter – Barcelona: Se live stream & TV (4/10)
Streama Inter - Barcelona: Se live stream & TV (4/10)
Champions League fotboll. Ett intressant möte äger rum när Inter gästas av Barcelona. En jämn kamp. Vi går igenom hur du streamar matcher online samt på en TV.
2 oktober, 2022 | Katten Jansson
Streama Man City – Man United: Se live stream & TV (2/10)
Streama Man City - Man United: Se live stream & TV (2/10)
Manchesterderbyt mellan Man City och Man United i Premier League. Se här hur du streamar kampen online eller ser det på en TV, med bästa kvalité.
30 september, 2022 | Katten Jansson