Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 30 mar, 2021

Ingen publik till premiär av Allsvenskan & SHL-slutspel

Ingen publik till premiär av Allsvenskan & SHL-slutspel

Det var säkert många som hoppades på att Sveriges restriktioner skulle lätta till premiären av Allsvenskan den 10 april. Så ser det inte ut att bli. Ett förtydligande från regeringen och Folkhälsomyndigheten säger att inga nya lättnader är påväg.

Vaccineringen går stadigt framåt. Målet från regeringen var att alla skulle vara vaccinerade till midsommar. Det gav många hopp om att situationen skulle bli bättre inför den Allsvenska premiären.

Det ser nu mörkt ut för de som hoppats på möjligheter att följa sitt favoritlag från Allsvenskan under hela säsongen 2021.

Besked från FHM

Reglerna och restriktionerna som just nu finns i Sverige skulle sluta gälla den 11 april. Nu har FHM (Folkhälsomyndigheten) uttalat sig om att reglerna inte kommer lättas upp. Istället så rekommenderar de att rådande restriktioner förlängs till den 3 maj.

Regeringen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet har hittils inte tagit beslut på egen hand – utan lyssnat blint på Folkhälsomyndigheten. Inget tyder på att de skulle ändra på den saken. Därför ser det mesta ut att stå still fram tills den 3 maj. Vilket innebär att flera matcher i Allsvenskan kommer att spelas helt utan någon publik.

För att följa de första matcherna så bör man se Allsvenskan live online & på TV. Det har den svenska publiken sett till att få vänja sig med. Valet har inte varit något annat.

Fotbollsförbundet och svenska ishockeyförbundet har jobbat febrilt med att kunna få släppa in publik. Man har arbetat med en plan med publikvärdar, avstånd och möjligheter till handsprit m.m. Detta verkar vara i onödan då de grundliga restriktionerna förväntas att ligga kvar.

SHL-slutspelet blir också utan publik

Är du intresserad av ishockey från SHL så är det också dåliga nyheter. Man hade länge hoppats på att SHL-slutspelet skulle spelas inför publik. Det kändes som att det var möjligt när regeringen satte målet på att alla skulle vara vaccinerade till midsommar.

Det innebär att man måste även sända SHL-slutspel hockey via live streams på nätet för att följa matcherna direkt. Kanske kan det lättas upp till finalerna – men just nu vågar nog inga besvikna hockeysupportrar hoppas på det för mycket.

Vi får se om det blir några större protester eller ifrågasättning från förbundet till regeringen. De har under hela föregående år haft nära kontakt med främst kulturministern Amanda Lind.

Utöver ishockey och fotboll så stör restriktionerna för även ligorna inom handboll, bandy, innebandy och basket.

Läs mer sportnyheter i Sverige? Kolla in vår startsida med nya uppdateringar om all möjlig sport!

fantasy premier league (fpl)
Läs om tips inför Gameweek 7 i Fantasy Premier League. Vi synar vilka spelare & lag vi tror har bäst chans under GW i FPL.
28 september, 2023
nyheter
Spela med oddsboostar hos Snabbare. Det ger dig extra höga odds inför utvalda matcher och sporter!
26 september, 2023
nyheter
Vill du göra lika snabba och smidiga uttag - som insättningar? Kolla in våra spelbolag med utbetalningar via Swish!
25 september, 2023

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1249 Artiklar