Frida Karlsson & Ebba Andersson med nya medaljer – 10 km

Ännu en dag i skid VM – och ytterligare två medaljer för Sverige. Det blev ett silver för Frida Karlsson som där med tar sin andra medalj under VM. Trea blev Ebba Andersson. Vinnaren för dagens tävling blev – som vanlligt – Therese Johaug.

Det verkar bli Frida Karlsson som tar över tronen den dagen Johaug lägger ner med längdskidor. Hon visar återigen att hon är den enda som kan utmana toppen. Ebba Andersson gjorde ett superbra lopp, men var egentligen aldrig nära att slå Johaug.

Vi lägger till 4 poäng och 2 nya medaljer i den medaljliga för skid VM som vi skapat.

Fin åkning av flera svenskor

Det är väldigt kul att följa med damerna under skid VM 2021. Där har vi sett flera fina lopp av svenskor. Både på sprint och på distans.

Frida Karlsson blev en ”överlägsen tvåa”. Hon hade inget att sätta emot Therese Johaug som vann med över 30 sekunder.

”De möter ett monster. Hon blir liksom inte trött. Kroppen svarar. Det går inte att stå emot för de övriga tjejerna.” konstaterar SVT vinterstudio.

Sedan var det en lång bit ner mellan Frida Karlsson och Ebba Andersson. Där skiljde ytterligare cirka 20 sekunder.

Ebba Andersson gick en batalj om bronset mot Jessica Diggins. Återigen visar Ebba Andersson att hon har en gnutta övertag för amerikanen.

Det har blivit en självklarhet att Ebba Andersson och Frida Karlsson ska vara med om de finaste placeringarna. Det som var otroligt roligt att se var att Charlotte Kallas form håller i sig. Hon gick in som ledare som sedan räckte till en ny topp 10 placering.

Charlotte Kalla var inför VM en åkare som hade många frågetecken kring sig. Både besvär med corona och en längre tid med sämre lopp. Hon visade sig vara mycket stark både i uppförsbackar och på flaka partier.

Norges utsikt efter Johaug ser mörk ut

Therese Johaug är 32 år gammal. Det indikerar på att hon inte har allt för många år kvar i sin elitsatsning i längdskidor. Dagens lopp visade att det kan bli svårt för nya norska skidåkare att fylla ut tomrummet som Johaug kommer lämna efter sig.

Fossesholm som har vunnit mycket i junior-VM har inte visat att hon är redo för steget in i toppen i den stora världscupen. Det är inte alls samma nivå som Frida Karlsson och Ebba Andersson bjuder på.

Det var heller inte någon av systrarna Weng eller Falla som överraskade. Det kommer bli roligare för oss svenskar när Johaug lägger skidorna på hylla. Det kan bli mycket intressant i kommande stafett där Sverige har det sammanlagda bästa laget – men Norge har en överlägsen åkare.

Streama Hammarby – AIK (15/5): Live stream & TV
Streama Hammarby - AIK (15/5): Live stream & TV
Läs allt om hur ni gör för att live streama Hammarby - AIK! Se derbyt direktsänt på nätet.
14 maj, 2022 | Emil Sandberg
Streama Chelsea – Liverpool: Se live stream & TV (14/5)
Streama Chelsea - Liverpool: Se live stream & TV (14/5)
Giganterna Chelsea och Liverpool drabbas samman i FA-cupen. Se här hur du streamar finalen online eller ser det på en TV, med bästa sändningskvalité.
12 maj, 2022 | Katten Jansson
Streama Atletico Madrid – Real Madrid: Se live stream & TV (8/5)
Streama Atletico Madrid - Real Madrid: Se live stream & TV (8/5)
El Derbi Madrileno väntas bjuda på underhållning när Atletico Madrid och Real Madrid möts. Vi går igenom hur du streamar derbyt online eller på mötet på en TV.
7 maj, 2022 | Katten Jansson