Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 3 okt, 2021

Vasalund – Värnamo, 4/10: Speltips & stream

Vasalund – Värnamo, 4/10: Speltips & stream

Botten möter toppen när Vasalunds IF tar emot IFK Värnamo i Superettan.

Det är en enorm klasskillnad mellan lagen efter 23 spelade omgångar. Det skiljer mer än dubbellt så många poäng mellan lagen.

Då formen är isklass hos Vasalund kommer de att få det oerhört jobbigt mot serieledarna som är på god väg mot Allsvenskan.

Vad: Vasalund – Värnamo, Superettan
Avspark: Den 2021-10-04, kl. 19:00
Vart: Skytteholms IP
Live stream: Streama Superettan
TV-kanal: Discovery+
Speltips: Värnamo (Odds: 1.72 hos Unibet)

Vasalund – Värnamo stream

Du kan streama Vasalund och Värnamo från Superettan genom att skapa ett konto hos DiscoveryPlus. Där har man alla rättigheter för att visa matcher från Superettan i Sverige. Det är dessvärre inte gratis – utan kräver att du har ett abonnemang som låser upp alla sport streams.

Din Vasalund – Värnamo stream kommer att vara av hög kvalité. Du kommer ha svenska kommentatorer som sällskapar under din live stream. Du kan även välja att se matchen i HD från din mobil, dator eller TV.

  1. Gå till DiscoveryPlus
  2. Skapa konto gratis
  3. Köp abonnemang
  4. Se Vasalund – Värnamo via live stream

Speltips & odds

Ännu är det inte kört för Vasalund, som alltså ligger sist i Superettan tabellen. Bottenstriden är i vanlig ordning jämn.

Vasalund har 2 poäng upp till Västerås SK, som ligger på den sista kvalplatsen. Vidare är det ytterligare 2 poäng upp till Brage, som är på säker mark. Fast det är många lag som är delaktiga i bottenstriden, så Vasalund är rätt så beroende av andra resultat också.

Hoppet är oavsett litet. Värst av allt är att formen är under all kritik. Hela 3 av de 4 senaste ligamöten har förlorats mot Sundsvall, Akropolis och senast Brage.

Mot Brage hamnade Vasalund under redan efter 4 minuter. När 7 minuter hade spelats log man under med 0-2. I början av den andra halvleken blev det 0-3. Därefter var det närmare 0-4 och 0-5 än ett reduceringsmål från Vasalund, som inte hade mycket att komma med.

Sedan toppanfallaren Mai Traore, som nätade 5 mål för laget på 10 matcher, lämnade för norska Viking har det sett uddlöst ut i offensiven.

Till detta möte får Vasalund klara sig utan mittfältaren Daniel Söderberg, som är avstängd på grund av för många ostskivor.

Tittar vi på Värnamos siffror på de 4 senaste matcher så har formen varit på topp. Förutom att ha delat på potten mot Örgryte har Värnamo besegrat Jönköpings Södra, Trelleborg och senast Västerås SK. I de två senaste matcherna har Värnamo nätat 6 mål totalt.

Allting stämmer för laget. Ett av många bra exempel på detta är att samtliga 3 anfallare gjorde varsitt mål senast mot VSK.

Oscar Uddenäs öppnade målskyttet efter 11 minuter. Oscar Johansson nätade sitt 6:e mål för säsongen bara 2 minuter senare. Christian Moses utökade ledningen strax innan pausvilan. Värnamo skapade en massa fler lägen men fick nöja sig med en 3-2 seger.

De 31 målen som har nätats på 23 omgångar är jämt fördelade. Laget är inte beroende av en individ utan har ett starkt kollektiv. Försvaret har varit ett av de mest stabila i serien, med bara 19 insläppta mål. Inget annat lag har lyckats släppa in färre mål.

Framgångarna bör fortsätta för Värnamo när de ställs mot ligans sämsta lag, som har släppt in flest mål av alla. Då anfallarna är i toppslag är det svårt att tro på något annat än en ny viktoria för serieledarna.

Därför faller spelet på Värnamo tar samtliga 3 poäng i Superettan mötet mot Vasalund.

  • Vårt speltips: Värnamo vinner matchen
  • Odds: 1.72
  • Bettingsida: Unibet

Troliga startelvor inför matchen

Vasalunds möjlig startuppställning:

Radu Mitu; Ibrahim Doumbia, Peshraw Azizi, Kebba Ceesay; Philip Wiström, Charbel Georges, Elias Durmaz, Takuto Yasuoka, Tom Strannegård; Denni Avdic, Nikola Vasic.

Värnamos möjlig startuppställning:

Filip Eriksson; Freddy Winst, Hugo Andersson, Victor Larsson, Francis De Vries; William Kenndal, Erick Brendon, Wenderson Oliveira; Oscar Johansson, Christian Moses, Oscar Uddenäs.

Nyheter

sport
Det såg länge ut som att Joe Biden skulle bli presidentskandidat för Demokraterna. Nu har oddsen justerats kraftigt.
05 juli, 2024
em
Se kvartsfinalen i EM 2024 mellan Tyskland - Spanien. Vi visar gratis vart och hur du kan se matchen via live stream eller direkt på TV.
05 juli, 2024
em
Se vart & hur du kan titta på Danmark - Tyskland stream från EM 2024. Vi tipsar gratis om sidor & kanaler som visar matchen online eller på TV.
05 juli, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1579 Artiklar