Ungern - Portugal, 15/6: Speltips & odds (EM)

Ungern Portugal speltips

Ungern ställs emot Portugal i Budapest. Kan hemmafansen föra Ungern till en skräll i premiären? Se speltips och troliga startelvor till matchen.

Ungern är en fotbollsnation på frammarsch, där det satsas hårt såväl på klubblagsfotbollen som på landslagsfotbollen. Portugal ska försöka försvara EM-guldet från senast, och har resurserna till att göra så.

Hur går det när ”Dödens grupp”, Grupp F, inleds? Vi ger er vårt Ungern – Portugal speltips. Kolla gärna även in fler EM 2021 tips eller läs på om hur du gör för att live streama EM 2021.

Vad: Ungern – Portugal
När: Den 15/6, kl. 18:00
Var: Puskás Arena, Budapest
Vad: EM, Grupp F
Stream: SVT
Speltips: Under 2,5 mål (1,88 hos Betsson)

Inför matchen

  • Ungern är med i EM för andra gången i rad, efter att ha missat tio raka mästerskap.
  • Portugal vann EM 2016, och satsar på att upprepa bedriften i år.
  • Ungern och Portugal delade faktiskt grupp i det senaste Europamästerskapet. Då slutade matchen lagen emellan 3-3.

Speltips inför matchen

Under tisdagen är det dags för den sista gruppen i EM att sparka igång, då Ungern och Portugal möts klockan 18:00 i Grupp F. ”Dödens grupp”, har den här gruppen kallats, då den utöver Portugal även innehåller Frankrike och Tyskland. Ungern är den förväntade slagpåsen, och det krävs en makalös prestation från landet för att de ska ta sig vidare från gruppspelet.

Landets president Viktor Orbán har satsat hårt på fotbollen under de senaste åren, och hans ansträngningar har gett resultat. År 2016 kvalificerade sig Ungern till sitt första mästerskap sedan VM 1986, och nu är man med i EM ännu en gång.

Det Orbán har gjort är kort och gott att pumpa in mycket pengar i fotbollen, så att klubbar kan skaffa sig nya arenor och bättre träningsfaciliteter. Han har faktiskt till och med infört en lag som säger att företag kan bestämma själva om de vill betala bolagsskatt till staten eller lägga den summan på att sponsra fotbollsklubbar. Orbán själv uppmuntrar företagen till att välja det senare, och det är även det de flesta har gjort.

Lagets stjärna och affischnamn är 20-årige Dominik Szoboszlai, som spelar för RB Leipzig. Mittfältaren var den som sköt laget till EM, men är skadad och kommer inte att kunna hjälpa dem i mästerskapet.

Portugal vann EM 2016 och har ett ännu starkare lag idag. Offensiv kvalitet finns det gott om i form av framförallt Cristiano Ronaldo, João Félix, Bruno Fernandes och Bernardo Silva. Defensivt är man också starka.

Portugal sätter defensiven först

Vi tror mer på Portugal än Ungern, men lockas inte av oddset på 1,48 gånger insatsen. Istället väljer vi att spela på ett målspel.

Portugal är ett lag med extrem kvalitet framåt, men förbundskapten Fernando Santos sätter faktiskt försvaret först. Hans Portugal vann EM-guldet tack vare ett solitt försvar snarare än offensiv briljans. Santos sätter försvaret först, och sedan ordnar sig resten. Nästan så. Vi tror på ont om mål och spelar under 2,5 mål till oddset 1,88 gånger insatsen.

Troliga startelvor

Ungern:

Gulásci; Botka, W. Orbán, Szalai; Nego, Nagy, Kleinheisler, Holender; Sallai; Nikolic, Szalai

Portugal:

R. Patrício; Semedo, Fonte, Dias, Guerreiro; Fernandes, Pereira, Moutinho; B. Silva, C. Ronaldo, Jota

Bästa oddsen i EM

Här hittar ni fler odds på Ungern – Portugal. Oddsen är hämtade från Betsson, och ni får gärna läsa vår Betsson recension.

Spel Odds hos Betsson
Ungern eller oavgjort 2,83
Oavgjort eller Slovakien 2,11
Båda lag gör mål – nej 1,72
Över 2,5 mål i matchen 1,98
Under 2,5 mål i matchen 1,88

Relaterade artiklar

Streama Hammarby – AIK (15/5): Live stream & TV
Streama Hammarby - AIK (15/5): Live stream & TV
Läs allt om hur ni gör för att live streama Hammarby - AIK! Se derbyt direktsänt på nätet.
14 maj, 2022 | Emil Sandberg
Streama Chelsea – Liverpool: Se live stream & TV (14/5)
Streama Chelsea - Liverpool: Se live stream & TV (14/5)
Giganterna Chelsea och Liverpool drabbas samman i FA-cupen. Se här hur du streamar finalen online eller ser det på en TV, med bästa sändningskvalité.
12 maj, 2022 | Katten Jansson
Streama Atletico Madrid – Real Madrid: Se live stream & TV (8/5)
Streama Atletico Madrid - Real Madrid: Se live stream & TV (8/5)
El Derbi Madrileno väntas bjuda på underhållning när Atletico Madrid och Real Madrid möts. Vi går igenom hur du streamar derbyt online eller på mötet på en TV.
7 maj, 2022 | Katten Jansson