Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 30 mar, 2021

Sverige – Estland, 31/3: Speltips, odds & inför

Sverige Estland speltips

Sverige träningsspelar mot Estland, och nu gäller det att visa framfötterna. Detta är nämligen den sista landskampen innan Janne Andersson tar ut sin EM-trupp.

Sverige har inlett sitt VM-kval bra, men nu är det återigen fokus på förberedelserna inför EM. Man kan tänka sig att spelarna som går ut på planen på onsdag kväll har mästerskapet i sina huvuden, och de vet att det här är en av deras stora chanser att visa att de ska vara med.

Här ger vi er alla förutsättningar inför Sverige – Estland, från trolig svensk startelva till speltips och odds. Här kan ni för övrigt läsa om hur ni gör för att streama EM 2021.

Vad: Sverige – Estland
När: Den 31/3, kl. 17:45
Vart: Friends Arena
Live stream: Sverige – Estland
Speltips: Under 3,5 mål (1.98 hos unibet)
Domare: Marco Fritz

Inför matchen

  • Janne Andersson kommer att ställa upp med en ”reservelva”, där spelarna som inte fått starta i tävlingsmatcherna får spela från start.
  • Sverige och Estland möttes i januariturnén både 2014 och 2018. Båda matcherna slutade 1-1.
  • Sverige ligger på plats 20 på världsrankingen, och Estland på plats 108.

Speltips inför matchen

Janne Andersson har haft för vana att slänga in alla bänkspelare i träningslandskamperna, vilket beror på att han inte har många andra chanser att se dessa spelare i landslagssammanhang. En del inhopp här och där blir det ju, men inte mycket mer än så.

Därför kan vi utifrån att titta på truppen ganska enkelt förutspå hur startelvan kommer att se ut, åtminstone på ett ungefär.

Kristoffer Nordfeldt vikarierade för skadade Robin Olsen i kvalmatcherna, och därför kan vi tänka oss att Karl-Johan Johnsson får chansen mot Estland. Janne har sagt att han inte har någon uttalad tvåa på målvaktsposten, utan Nordfeldt och Johnsson slåss om platsen som andraval.

Andreas Granqvist kommer inte att spela i den här samlingen, det har Janne redan bekräftat. Därmed blir det Emil Krafth, Joakim Nilsson, Carl Starfelt och Pierre Bengtsson i backlinjen.

På mittfältet kommer Ken Sema och nytillskottet Jesper Karlsson ta hand om ytterpositionerna. Två spelare som är precis på gränsen till att vara med i en EM-trupp, och de kommer att behöva visa framfötterna här. Centralt lär Jens Cajuste och Mattias Svanberg starta.

I anfallet räknar vi med att Marcus Berg och Robin Quaison, som är de anfallare som inte startat i tävlingsmatcherna, får inleda.

Speltips inför matchen

Senast Sverige träningsspelade var mot Danmark i november 2020, vilket var en match som föranleddes av stort kaos. Danmark hade fått omkring halva truppen smittad med corona, och fick pussla för att få ihop ett lag. Sverige ställde å sin sida upp med en reservelva i vanlig ordning, vilket inte föll särskilt väl ut då det blev en förlust med 2-0.

Spelare för spelare må Sverige ha rätt bra alternativ på bänken, men det är sällan dessa spelare matchas tillsammans och därför är det svår att förvänta sig att det ska klicka utan problem. Vi är därför en aning förvånade när vi ser oddsen, där Unibet verkar vänta sig en total överkörning från svensk sida.

Under 3,5 mål i matchen ger hela 1,98 gånger insatsen, vilket är ett givet spel för oss. Träningsmatcher brukar sällan dra iväg, och särskilt inte då när hela laget består av reserver. Oddset finner ni på Unibet.

Alla de bästa oddsen

Vi visar här fler odds på Sverige – Estland. De är hämtade från Unibet.

Spel Odds hos Unibet
Sverige vinner 1.08
Oavgjort 10.00
Estland vinner 26.00
Över 3,5 mål i matchen 1.78
Under 3,5 mål i matchen 1.98

Fler sportnyheter

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
16 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar