VM-kvaltruppen presenterad – Zlatan Ibrahimovic tillbaka i landslaget

Zlatan Ibrahimovic comeback landslaget

Janne Andersson presenterade idag sin första trupp i kvalet till VM 2022. Som väntat dök ett nygammalt namn upp i trupplistan – Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i landslaget.

När Janne Andersson tog över som förbundskapten efter EM 2016 var Zlatan Ibrahimovic tydlig – han var färdig med landslaget och behövde lägga all tid på klubblaget med tanke på sin ålder. Trots klargörandet har spekulationerna om en landslagscomeback för Sveriges störste spelare någonsin dykt upp gång på gång, så väl inför VM som inför det tänkta EM-slutspelet förra sommaren.

Zlatan Ibrahimovic har inte gjort några större insatser för att tysta spekulationerna, snarare tvärtom. Han har återkommande använt sina sociala kanaler för att hinta om en comeback men senare förklarat att det aldrig varit aktuellt. Fram till i höstas.

I samband med Guldbollen-intervjun förklarade Ibrahimovic att om Janne Andersson hörde av sig så skulle han fundera på saken. Janne bokade första bästa flyg till Milano, satte sig för ett flera timmar långt snack med Zlatan och konstaterade sedan att det var ett bra, givande möte där de fått en ökad förståelse för varandra och att de kommer att fortsätta hålla kontakten. Man kan räkna med att Zlatan har siktet inställt mot sommarens EM-slutspel, och här kan ni läsa om hur ni gör för att streama EM 2021 i fotboll.

När Janne Andersson nu presenterat årets första landslagstrupp finns Zlatan Ibrahimovic alltså med.

Fler intressanta uttagningar – Granqvist tillbaka

Värt att notera bland landslagstruppen är att Janne Anderssons lagkapten Andreas Granqvist är tillbaka, trots att han bara gjorde 54 minuter på hela år 2020 och blott spelat en träningsmatch i år.

Jesper Karlsson är ett annat intressant namn, som är uttagen i A-landslaget för första gången någonsin. Han gjorde en toppensäsong i Elfsborg förra året, köptes till AZ Alkmaar och har där fortsatt leverera.

Sverige spelar VM-kval mot Georgien den 25:a mars och mot Kosovo den 28:a mars. Sedan avslutas samlingen med en träningslandskamp mot Estland den 31:a mars.

Målvakter

Karl-Johan Johnsson

Kristoffer Nordfeldt

Robin Olsen

Försvarare

Ludwig Augustinsson

Pierre Bengtsson

Andreas Granqvist

Filip Helander

Emil Krafth

Mikael Lustig

Joakim Nilsson

Victor Nilsson Lindelöf

Carl Starfelt

Mittfältare

Jens Cajuste

Viktor Claesson

Albin Ekdal

Emil Forsberg

Jesper Karlsson

Dejan Kulusevski

Sebastian Larsson

Kristoffer Olsson

Ken Sema

Mattias Svanberg

Anfallare

Zlatan Ibrahimovic

Marcus Berg

Alexander Isak

Robin Quaison

Spelbolaget Casumo fyller 10 år – Ny bonus
Spelbolaget Casumo fyller 10 år – Ny bonus
Det svenska spelbolaget Casumo firar 10 år. De kommer att fira med nya bousar för nya spelare! …
3 oktober, 2022 | Jimmie Nyman
Streama Inter – Barcelona: Se live stream & TV (4/10)
Streama Inter - Barcelona: Se live stream & TV (4/10)
Champions League fotboll. Ett intressant möte äger rum när Inter gästas av Barcelona. En jämn kamp. Vi går igenom hur du streamar matcher online samt på en TV.
2 oktober, 2022 | Katten Jansson
Streama Man City – Man United: Se live stream & TV (2/10)
Streama Man City - Man United: Se live stream & TV (2/10)
Manchesterderbyt mellan Man City och Man United i Premier League. Se här hur du streamar kampen online eller ser det på en TV, med bästa kvalité.
30 september, 2022 | Katten Jansson