Spanien - Polen, 19/6: Speltips & odds (EM)

Spanien Polen speltips

Spanien och Polen möts i en viktig match för båda lagen. Kolla in troliga startelvor och vårt speltips till matchen!

Varken Polen eller Spanien har fått den start på EM som de hade tänkt sig. Spanien står på blott en poäng och Polen har kammat noll. När lagen möts här ligger det stor press på båda sidorna, att nå resultat för att öka sina chanser att ta sig vidare från gruppspelet.

Vi ger er vårt Spanien – Polen speltips, och går samtidigt igenom vad vi tror blir startelvorna till matchen. Läs även på om andra EM 2021 speltips, eller varför inte EM 2021 live streams.

Vad: Spanien – Polen
När:  Den 19/6, kl. 21:00
Var: Estadio de La Cartuja, Sevilla
Vad:  EM, Grupp E
Stream:  C More
Speltips:  Spanien HT/FT vinner (2,01 hos Betsson)

Inför matchen

  • Spanien spelade 0-0 i sin premiärmatch, då man inte lyckades få hål på Sverige.
  • Polen förlorade överraskande mot Slovakien, 1-2. Dessutom blev Krychowiak utvisad.
  • Vinner Spanien matchen sätter man sig i en bra sits för att gå vidare till åttondelsfinal.

Speltips inför matchen

Spaniens match mot Sverige slutade inte som de hade tänkt sig. Spanjorerna lyckades aldrig få hål på den svenska, ramstarka defensiven, och fick nöja sig med en pinne från premiärmatchen.

Spanien försökte ställa till det för Sverige med ett väloljat passningsspel, och skapade en del farligheter på så sätt. Särskilt Álvaro Moratas friläge borde ha förvaltats bättre. Men Sverige var inte ofarliga de heller, och kunde gjort både ett och två mål.

Polen ser ut att vara på god väg mot en ny mästerskapsflopp. Det så ofta hyllade laget, med stjärnanfallaren Robert Lewandowski på topp, förlorade sin premiär mot Slovakien. Dessutom åkte man på ett rött kort, och Grzegorz Krychowiak är därmed avstängd här mot Spanien.

Lewandowski stod återigen för en blek figur i landslagströjan, men det skall sägas att han saknade en hel del av sitt vanliga sällskap på topp. Båda anfallskollegorna Arkadiusz Milik och Krzysztof Piątek går skadade, och missar hela EM. Därmed får ”Lewa” försöka dra ett ännu större lass än vad han är van vid.

Den här artikeln skrivs innan Sveriges match mot Slovakien, och förutsättningarna inför matchen är som således inte helt klara. Men vi kan räkna med att Spanien går för seger, medan Polen möjligtvis skulle kunna nöja sig med ett kryss gör att slå inför den sista gruppspelsmatchen, mot Sverige.

Spanien avgör tidigt

Spanien kommer att till varje pris vilja undvika en liknande historia som senast, med en match som går mållös länge där spanjorerna på slutet blir stressade och dessutom bjuder på guldlägen till motståndarna. Här kommer det att bli fokus från första minut, och Luis Enriques mannar ska försöka punktera eller i alla fall ta ledningen tidigt.

Vi tror att Spanien går upp i ledning före paus, och att man sedan vinner matchen. Man är ett klart starkare lag än Polen, som faktiskt såg riktigt svaga ut i premiären. Polackerna måste upp många snäpp från Slovakienmatchen för att ens ha en chans mot Spanien.

Vi spelar ”Spanien HT/FT” till oddset 2,01. Spelet finnes på Betsson.

Bästa oddsen i EM

Här hittar ni fler odds på Spanien – Polen. Oddsen är hämtade från Betsson, och ni får gärna läsa vår Betsson recension.

Spel Odds hos Betsson
Oavgjort eller Polen 3,20
Oavgjort 5,10
Spanien HT/FT 2,01
Över 2,5 mål i matchen 1,82
Under 2,5 mål i matchen 2,06

Relaterade artiklar

Stryktipset – 25 mars (25/3): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 25 mars (25/3): Tips, förslag & analys
Stryktipset lördag den 25 mars bjuder på EM-kval, League One och League Two. Ta del av matchanalyser och spelförslag här! …
24 mars, 2023 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Belgien: Se live stream & TV (24/3)
Streama Sverige – Belgien: Se live stream & TV (24/3)
Se hur du kan titta på Sverige - Belgien stream från EM-kval online. Vi visar dig även vilken kanal som sänder Sverige - Belgien på TV! …
23 mars, 2023 | Jimmie Nyman
Streama Italien – England: Se live stream & TV (23/3)
Streama Italien - England: Se live stream & TV (23/3)
Gigantmöte i EM-kvalet då Italien ställs mot England. Vi går igenom hur du streamar landskampen online eller ser den på en TV.
22 mars, 2023 | Katten Jansson