Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 22 jun, 2021

Sverige – Polen 23/6: Speltips & odds (EM 2021)

Sverige – Polen 23/6: Speltips & odds (EM 2021)

I vanlig ordning så slänger vi ihop ett speltips inför Sveriges matcher i EM 2021. Här kan du läsa om vilka odds som vi kommer att spela på under matchen mellan Sverige – Polen den 23 juni.

Gruppen ska avgöras. Redan inför att Sverige – Polen ska spela så är vårt landslag redan vidare till finalspel. Här handlar det främst om placering i gruppen. Sverige kan vinna gruppen på egen hand efter att spelat ihop fyra poäng. Polen är piskade att vinna mot Sverige för att ta sig vidare.

Detta är viktig info inför vårt spetips för Polen – Sverige. Vi kan helt klart vänta oss ett mer desperat Polen – samtidigt som Sverige har siktet inställt på gruppvinst.

Odds

Vad: Sverige – Polen, EM 2021
Avspark: Den 23/6, kl. 19:00
Vart: Gazprom Arena, St Petersburg
Live stream: > Se Sverige – Polen stream
Speltips: Sverige vinner matchen (2.90 hos Unibet)

Inför matchen

  • Polen måste vinna matchen för att gå vidare i EM 2021.
  • Sverige är obesegrade under hela juni. Landslaget har tagit poäng i alla matcher under EM och genrepet.
  • Robert Lewandowski är stora utropstecknet i Polen. Får svenska försvaret kontroll på honom så tappar Polen sitt enda riktigt stora hot i anfallet.

Speltips för Sverige – Polen

När vi spelar på odds inför Sveriges matcher så brukar vi ofta blanda hjärta och hjärna. Denna gången går det hand i hand. Vi tror att Sverige kommer att vinna matchen. De har en mycket mer bekväm situation – samtidigt som man har fokus på att hamna etta i gruppen. Det ger det svenska landslaget både en stor morot – men heller ingen större press. Det finns mer att vinna än förlora helt enkelt.

Polen är tvungna att spela offensivt mot Sverige. Inte minst om det skulle vara ett oavgjort resultat i halvtid. Det kommer att skapa många fina lägen för försvarstätta Sverige att kunna kontra. Vårt omställningsspel med både Alexander Isak och Emil Forsberg har många gånger visat sig vara giftigt. Dock är det inte något vi har sett mycket av hittils under EM 2021.

Enligt oddsen så är det Polen som kommer att vinna matchen – men vårt speltips går emot spelbolagens favortier. Vi har hög tilltro på att Janne Andersson kommer göra en strategiskt perfekt match – som så många gånger förr. Förvänta dig ett Sverige som ligger lågt i försvaret men blixtrar till i anfallet.

  • Speltips: Sverige vinner
  • Odds: 2.90
  • Spelsida: Unibet

Oddsen för vårt speltips inför Sverige – Polen är hämtat från Unibet Sverige. Det är en sida som vi ofta tipsar om – och har inte sällan bäst odds under matcher som det svenska landslaget spelar. Vi har flera gånger tidigare använt Unibet för att spela på odds under EM 2021. Så även denna gången.

Startelvor

Sverige har redan dagen innan matchen släppt sin startelva med spelare som finns på planen mot Polen. Vi kommer här även gissa till oss den startelva som gäller för Polens landslag.

Sveriges startelva

Målvakt: Robin Olsen
Backar: Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Marcus Danielsson, Ludvig Augustinsson
Mittfältare: Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Emil Forsberg
Anfallare: Robin Quaisson, Alexander Isak

Polens startelva (trolig – inte officiell)

Målvakt: Wojciech Szczesny
Backar: Jan Bednarek, Kamil Glik, Bartosz Bereszynski
Mittfältare: Kamil Jozwiak, Mateusz Klinch, Jakub Moder, Tymoteusz Puchacz
Anfallare: Piotr Zielinski, Karol Swiderski, Robert Lewandowski

Bästa oddsen

För att inte bara lämna dig med ett enda tips inför Sverige – Polen så har vi radat upp många spel som vi tycker är spelvärda. Du kan se vilka tips och vilka odds som vi har valt.

Spel Odds från Unibet
Matchen slutar oavgjort (X) 3.50
Båda lagen gör mål – Ja 1.91
Sverige vinner med 2-1 10.50
Över 3,5 kort i matchen 2.16
Alexander Isak gör mål 3.35

Andra nyheter

os
Massor av sport - och svenska medaljchanser hittar vi i schemat för OS den 28 juli. Vi samlar alla svenska hålltider och hela dagens program.
24 juli, 2024
os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar