Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 13 mar, 2023

Hammarby – AIK (13/3): Speltips, odds & inför

Vad: Hammarby – AIK, Svenska Cupen
Avspark: Måndag 13 mars, klockan 19:00
Vart: Tele2 Arena, Stockholm
Live stream: Hammarby – AIK stream
Speltips: Hammarby vinner – rak 1:a (Odds: 2.10 hos Expekt)

Hammarby och AIK möts i kvartsfinal av Svenska Cupen! Här ger vi er allt inför Stockholmsderbyt, i form av ett speltips med odds.

Vi får en otroligt spännande kvartsfinal, när Hammarby och AIK drabbar samman i årets första riktiga Stockholmsderby. Hammarby har övertygat stort under gruppspelet, men har samtidigt ställts emot relativt enkelt motstånd. AIK inledde gruppspelet svagt, men växte in i det med tiden och avslutade bra.

Både Hammarby och AIK har haft en del förändringar i sina trupper inför den här säsongen, och det ska bli intressant att se dem ställas mot varandra i årets första riktiga test för dem båda. Här tar vi er igenom förutsättningarna inför matchen, och ger er vårt bästa speltips med odds.

Hammarby vinner – rak 1:a (Expekt)

Få gratisbet på 1500 kr hos Expekt!

Inför matchen

  • Håll ögonen på Hammarbys 17-åring Montader Madjed. Teknisk högerytter som gjort fyra mål och tre assist på tre gruppspelsmatcher.
  • Håll även koll på AIK:s Viktor Fischer. Dansken var en bra spelare för Ajax som 18-åring. Skador och brist på disciplin har gjort att han idag hamnat i AIK 28 år gammal, men kvalitet finns kvar.
  • Hammarby och AIK har mötts tre gånger i Svenska Cupen under de senaste åren. Hammarby har vunnit varje gång.

Speltips & odds: Hammarby – AIK

Hammarbys sportchef Jesper Jansson pratar ofta om att han vill ha konsekventhet i truppen, att han gärna ser transferfönster där det inte händer så mycket. Trots det blir det sällan så för ”Bajen”, och det är väl också mycket ett resultat av att man presterar så pass bra att lagets spelare blir intressanta för andra klubbar.

Inför den här säsongen har man tappat, sålt eller släppt Darijan Bojanic, Mohanad Jeahze, Simon Sandberg, Veton Berisha och Jeppe Andersen. Fyra spelare som var givna i startelvan ifjol, plus en kugge som tillhört laget sedan 2017, varit lagkapten och oftast en startspelare även han. Det kan bli svårt att ersätta så många viktiga spelare, men att döma av Hammarbys insatser i cupen så här långt, och av hur spelarna sett ut i dessa matcher, ser man ut att ha lyckats bra.

En spelare som verkligen stuckit ut för Hammarby är 17-årige Montader Madjed. Den unge högeryttern har en fantastisk teknik, en fin spelförståelse och passningsfot och sitter inne på ett vasst avslut. Han har gjort fyra mål och tre assist under gruppspelet, varav ett hattrick i den avslutande gruppspelsmatchen mot GIF Sundsvall – den enda match där han startade. Han väntas starta även mot AIK idag, och det är en spelare man ska hålla ögonen på. Redan nu har finliraren, som kom till Hammarby i somras men som inte spelat i A-laget tidigare, dragit till sig intresse från bland annat Real Sociedad.

AIK har också gjort det bra i gruppspelet så här långt. Laget inledde, som så ofta, med att kryssa premiären, 1-1 mot Västerås. Men därefter har man slagit både Östersund och Varberg med 3-0, och blivit starkare för varje match. Lagets nyförvärv Viktor Fischer, som tidigare varit danska ligans bästa spelare och därefter en betydelsefull pjäs för Ajax, har verkligen glänst. Han blir spännande att följa hos AIK i år, och så blir även det andra profilerade nyförvärvet Jimmy Durmaz.

Vårt speltips

Det är svårt att tippa matcher så här tidigt in på säsongen, innan Allsvenskan ens har börjat, men tittar vi på de båda lagens insatser i gruppspelet måste vi ändå säga att Hammarby sett snäppet vassare ut. Här har man dessutom fördel av hemmaplan, och på Tele2 Arena har AIK inte vunnit mot Hammarby sedan 2019.

Även om det är mycket nytt i Hammarby i år har många av de nya spelarna i laget varit med i Hammarby tidigare. Montader Madjed, Fredrik Hammar och Nathaniel Adjei spelade i HTFF i fjol till exempel, där man har samma spelfilosofi i A-laget. Klivet upp blir därmed enkelt, då spelarna redan vet hur systemet ser ut och hur de ska spela.

Vi tror på Hammarby, och att lagets lirare som Tekie och Madjed lyckas fixa en grönvit seger. Vi spelar den raka 1:an, till oddset 2.10 gånger pengarna hos Expekt.

  • Vårt speltips: Hammarby vinner – rak 1:a
  • Odds: 2.10
  • Bettingsida: Expekt

Vi välkomnar er att läsa vår recension av Expekt, som ni hittar genom länken.

Annan betting inför matchen

Här spelar vi Hammarbyseger, men det finns fler spel att titta in. Kolla in tre spelförslag nedan.

Speltips Odds från Expekt
Hammarby går vidare 1.55
Under 2,5 mål 2.14
AIK går vidare 2.50

Följ vår länk för att se vår lista över bäst bettingsidor med svensk licens.

Nyheter

sport
Det såg länge ut som att Joe Biden skulle bli presidentskandidat för Demokraterna. Nu har oddsen justerats kraftigt.
05 juli, 2024
em
Se kvartsfinalen i EM 2024 mellan Tyskland - Spanien. Vi visar gratis vart och hur du kan se matchen via live stream eller direkt på TV.
05 juli, 2024
em
Se vart & hur du kan titta på Danmark - Tyskland stream från EM 2024. Vi tipsar gratis om sidor & kanaler som visar matchen online eller på TV.
05 juli, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar