Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 1 feb, 2022

Burkina Faso – Senegal, 2/1: Speltips & stream

Det Afrikanska mästerskapet har pågått i 3 veckor när det har blivit dags för semifinalen. Burkina Faso ställs mot Senegal.

Som alla andra semifinaler väntas detta bli en tuff och jämn kamp, mellan två nationer som har växt och blivit allt starkare ju längre in i turneringen.

Spelbolag har ändå envisats med att Senegal, som har fler namnkunniga spelare, ska vara givna favoriter. Värdet ligger därmed helt på Burkina Faso.

Vad: Burkina Faso – Senegal, Afrikanska mästerskapet
Avspark: Den 2022-02-02, kl. 20:00
Vart: Stade Ahmadou Ahidjo
Live stream: > Se hos Bet365
TV-kanal: Viaplay
Speltips: 1X (Odds: 2.02 hos Bet365)

[sports data-token=’nu0JLAgGzYkNWjdWxAR7o2vBNms6VpF9LrSi7tFw’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’sv’ data-odds-format=’decimal’]

Streama Burkina Faso – Senegal

Är du en av många i Sverige som vill följa Senegals jakt på en titel i det Afrikanska mästerskapet online, via stream?

Du kan göra detta också med mobilen, genom att öppna ett konto hos spelbolaget Bet365.

Där kan du givetvis följa favoriterna Senegal när de fajtas mot Burkina Faso.

För att kunna följa Senegals kamp behöver du bara följa några steg nedan för att komma igång:

  1. Surfa in på Bet365
  2. Skapa dig ett konto och sätt in minst 50 SEK
  3. Streama Burkina Faso mot Senegal samt den andra semifinalen i det Afrikanska mästerskapet

Speltips & odds

Bet365 har inte haft någon anledning till att ändra på vilka som ska vara favoriter till pokalen. Odds på att Senegal vinner mästerskapet ligger på 2,62.

Att Burkina Faso lyckas gå hela vägen och skrälla till sig trofén erbjuds 9 gånger degen. Det finns det absolut ett värde.

Anledningen är att Burkina Faso under hela mästerskapet har varit svårslagna. De lyckades ta en ledning i öppningsmatchen mot värdnationen innan de fick två straffar emot sig och förlorade med 1-2. Men sedan dess har man spelat allt bättre, för varje omgång.

Man reste sig direkt i nästa landskamp. Kap Verde var ingen match och besegrades där Hassane Bande gjorde det enda mål. I den sista omgången blev det ett oavgjort mot Etiopien, efter att man återigen fick en straff emot sig, som ledde till kvitteringsmålet.

Förbundskaptenen Kamou Malo ska ha beröm för att ha bygg ett stabilt försvar, som inte bjuder motståndarna på något. Att det har varit många straffsparkar emot dem är bara trist och endast tillfälligheter.

Som grupptvåa tog man sig till slutspelet där Aston Villa anfallaren Bertrand Traore (i bild) nätade efter en halvtimme. Men ett sent självmål av olycklige Adama Guira höll på att försvara allting på tilläggstiden. På straffarna var man den bättre nationen som tog sig vidare till kvartsfinalen.

I kvarten ställdes man mot Tunisien, som förvisso hade ett större bollinnehav men knappast skapade fler chanser i mötet. Precis innan halvtidsvilan nätade Dango Ouattara för Burkina Faso. Han blev senare också utvisad. Inga fler mål än så blev det. Med all rätt tog man sig vidare.

Burkina Faso är obesegrade i alla utom en av sina 11 senaste landskamper, i alla tävlingar, där det har blivit 5 segrar och 5 oavgjorda tillställningar.

Så Senegal har en tuff knöt att knäcka.

En stor anledning till att Senegal är så pass givna favoriter till att vinna alltihop är att nationen bara har släppt in ett mål.

Det målet kom senast i 3-1 segern över Ekvatorialguinea. Famara Diedhiou hade gett Senegal ledningen innan Jannick Buyla kvitterade, med cirka en halvtimme kvar. Därefter gick Ekvatorialguinea ner sig medan Senegal steppade upp och nätade två gånger om, genom Cheikhou Kouyate och Ismaila Sarr.

I Senegals kasse finns Chelsea stjärnan Edouard Mendy. Framför sig har han en backlinje med Bouna Sarr, Kalidou Koulibaly, Abdou Diallo och Saliou Ciss. Det handlar om Napoli och PSG material. Inte så värst lätta att bryta ner.

Under mästerskapet har Senegal haft problem med målskyttet. Visst har det lossnat i den sista tredjedelen under slutspelet. Men förmodligen inget som kan vara hela vägen.

Mot Burkina Faso kommer det att bli en hård balj.

När spelbolag erbjuder dubbla degen i odds på att Burkina Faso ska hålla undan Senegal under de första 90 minuterna så är det svårt att motstå erbjudandet. Senegal behöver inte direkt vinna under ordinarie tid heller.

Därför faller spelet på att Senegal inte vinner semifinalen. Utan att den slutar med en seger till Burkina Faso eller ett oavgjort resultat efter fulltid.

0-0 eller 1-1 känns som ett troligt resultat.

  • Vårt speltips: Burkina Faso seger eller oavgjort i matchen
  • Odds: 2.02
  • Bettingsida: Bet365

Se också vårt omdöme & recension om Bet365.

Nyheter

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
16 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar